RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Имиджът носи нещо повече от победите

Публикувано в: Бойни, Коментар
17:48, 3 окт 2012, Автор: , Преглеждания:122

В съботната нощ  Кубрат Пулев победи белоруската грамада Устинов и подплати иска си за среща с Кличко с дела. Оттук нататък нещата зависят от задкулисните игри на мениджърските агенции, но е факт, че Кубрат стигна там докъдето нито един наш боксьор не е стигал през годините – директна битка за световен шампионски пояс при професионалистите.

Всъщност за малко по-малко от четири години Кубрат извървя пътя от разочарованието до победата. И то не само на ринга. За тези четири години той израсна много като постепенно промени имиджа си от лошо момче до мъж за пример. Спокойно можем да смятаме Пулев за актуалната българска спортна марка, която действа успешно на световния пазар. Като Бербатов или Стилян Петров да речем. Не е малко, нали!

Зад този факт стоят победите, но и добрият имидж, който Пулев излъчва. Весел, усмихнат, съсредоточен, премерен. Хубави качества, които се ценят в голямата спортна игра. Пък и служат за пример на подрастващите поколения. Макар, че пътят към голямата битка с Кличко да започва преди 17 години, реално пътя до доброто име започва от сблъсъка на нашия боксьор с немската действителност.

Спомнете си как до 2008-а година Пулев пълнеше жълтите хроники на изданията у нас със среднощните си воаяжи из нощните заведение в компанията на русата си приятелка. Спомнете си онзи етюд от Пекин по време на олимпийското участие на Кубрат и липсата на уважение към победилия го противник. Как всичко това резонира със сегашното държание на същия този човек по време на медийните и извън медийните му участия.

Явно има какво да се научим от немците за възпитание,имидж и спортен ентъртеймънт. Неща, които са нужни на съвременния спортист да наложи името си като марка и да се превърне в национална спортна икона. Затова  в момента Кубрат се радва на широко внимание, докато раздава юмруци на противниците си. И разбира се е пример за подражание на всеки българин, който иска да успее в професионалната си област. Голямата победа изисква големи жертви. Промяната също. Всичко зависи от това дали си готов за нея и доколко я искаш. Кубрат Пулев явно много желае да победи.

Димитър Шопов, sportvoxmag.com

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации