RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Линдзи Вон иска да се спуска с мъжете

Публикувано в: Зимни, Ски
08:42, 7 окт 2012, Автор: , Преглеждания:64

Носителката на Световната купа по ски-алпийски дисциплини Линдзи Вон (САЩ) е поискала разрешение от Международната федерация по ски (ФИС) да участва в спускането за мъже в Канада този сезон. По този начин американката иска да подобри имиджа на женския спорт, информира БТА.

Вон, която е четирикратна носителка на големия Кристален Глобус е изпратила писмо до директора на състезанията за световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже към ФИС Гюнтер Хуяра. Тя иска да участва в спускането за мъже в Лейк Луис, първата скоростна дисциплина за сезона. По същото време жените ще бъдат в Аспен (Колорадо), където ще има слалом и гигански слалом.

Искането на Вон е обсъждано във ФИС в Цюрих през седмицата, но решение се очаква през ноември.

„Ние говорихме за това, но решение все още няма“, каза Атле Скаардал, директор на състезанията за световната купа по ски алпийски дисциплини за жени към ФИС.

Линдзи Вон има 53 победи за Световната купа в кариерата си, от които 26 са за спускане. Американката е втората най-успешна скиорка в скоростните дисциплини след Анемари Мозер-Прьол (Австрия), която има 36 победи в дисциплината между 1970 и 1980 година.

Миналата година Вон стана една четвъртата в историята с победи във всичките пет дисцилини – спускане, слалом, гигански слалом, супергигански слалом и комбинация.

Вон събра 1980 точки миналия сезон и се доближи до рекорда за спечелени точки в един сезон в историята на алпийските ски на Херман Майер (Австрия), който събра 2000 точки през март 2000 година.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации