RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Маргарита Амиджинова: „Сървайвър беше наистина уникално изживяване“

Публикувано в: Волейбол, Избрано, Интервю, Любопитно
14:59, 10 окт 2012, Автор: , Преглеждания:961

Преди седмица SportVOX ви представи капитана на френския Тюл – Атанаска Коюмджиева, а тази идва ред на диагонала Маргарита Амиджинова. Меги е кадър на ЦСКА и освен с волейболните си качества стана популярна в България и с участието си в реалити предаването „Сървайвър 4″. Вижте какво каза красавицата пред SportVOX:

Вече втори сезон си във френския Тюл. Как се чувстваш там?

Тук се чувствам много добре. Отборът и атмосферата са изключително приятни и имаме идеални предпоставки да играем един приличен волейбол. И най-вече да запазим българския дух не само на терена (усмихва се).

И през този сезон сте цели пет българки в отбора. Това оказа ли влияние в решението ти да останеш в Тюл?

Със сигурност българското подкрепление прави нещата много по-лесни и приятни и това е и една от причините да остана отново тук.

Започна кариерата си в ЦСКА, а преди време игра и в Испания и Сърбия. Би ли сравнила нивото на волейбола в България, Испания, Сърбия и Франция?

Преди да дойда във Франция съм играла само в елита – и в България, и в Испания, и в Сърбия. Може би умората и непрестанното напрежение ме накараха за момент да се замисля дали искам да продължавам с това. Но не е много лесно да се откажеш от нещо, което си правил почти цял живот и затова прецених, че ако искам да продължа, тук е идеалното място. Мисля, че нивото е доста прилично и че със сегашния ни отбор можем да постигнем много, а защо не и да заиграем в елита.

А би ли се върнала отново да играеш в България?

За момента не мисля изобщо по този въпрос. Мисля да се ориентирам към нещо свързано с израстването ми, но не на терена. А ако някой ден се върна в България, мисля, че ще бъде като треньор, а не като състезател, но нищо не се знае.

Приятелят ти – Симеон Найденов, също се състезава във Франция. Как поддържате връзка и успявате ли да се виждате често?

Да, Симеон е във Франция. Той е на около 150 км от мен и се виждаме доста често. Това допълнително улеснява престоя ми тук (усмихва се). Прекарваме доста време заедно.

А мислите ли за деца или още ви е рано, въпреки че сте заедно от доста време?

Разбира се, че мислим. Това е нещо прекрасно, но за момента както казах, малко сме се си насочили приоритетите в друга посока.

Преди две години участва в предаването „Сървайвър“. Какво си спомняш от там и съжаляващ ли, че участва?

Участието ми беше нещо доста спонтанно и въпреки че не съм такава и всичко обмислям по много пъти, нито за миг не съм съжалявала. Това е едно наистина уникално изживяване, което променя смисъла на много неща и ще остане един наистина страхотен спомен.

Покрай изявите ти в „Сървайвър“ беше станала много популярна в България, а сега сякаш те позабравиха. Липсва ли ти този медиен интерес?

Не мога да кажа, че съм се почувствала чак толкова популярна. Но да, беше приятно. Спират те хора, говорят с теб, споделят ти неща и ти се радват искрено. Дали съм позабравена зависи от гледната точка. Първо – аз не правя нищо, за да не бъде така. И второ – колкото и да не ми се иска съм далеч от родината, приятелите си и всичко останало в България.

Обиколила си доста из места по света. Кое ти хареса най-много и къде би се върнала отново с удоволствие?

Да, наистина. Благодарение на спорта и не само, съм била на много различни и екзотични места и съм успяла малко или много  да вникна в манталитета на много култури. Навсякъде съм имала прекрасни моменти и спомени. Ако трябва да съм искрена най-голямо удоволствие ми доставя, когато се прибера в България (усмихва се). Обичам да се прибирам там и наистина се чувствам много добре, а иначе моите пътешествия тепърва предстоят, така че…

И последно… до кога мисли да се състезава Маргарита Амиджинова?

Тона никой не знае…

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации