RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Светослав Гоцев пред SportVOX: Надявам се с Верона да направим добро впечатление в Италия

Публикувано в: Волейбол, Избрано, Интервю, Любопитно
17:28, 18 окт 2012, Автор: , Преглеждания:311

Българският национал Светослав Гоцев от този сезон играе в едно най-силните първенства в света – италианската Серия А1. Бившият център на Пирин Балканстрой подписа с тима на Верона и вече записа два мача в италианския елит. Ето какво каза пред SportVOX 22-годишният блокировач за началото на престоя си на Ботуша:

Вече два месеца си в Италия. Успя ли да свикнеш с живота във Верона?

Трудно е да се каже, че съм свикнал. Когато прескочиш езиковата бариера всичко става много по-лесно. За сега свободното си време, не че ми остава много такова, отделям да уча езика.

Започнахте сезона в Серия А1 с две поражения. Какви са амбициите на тима за тази кампания?

Да започнахме шампионата с тежко гостуване в Модена, където не успяхме да покажем кой знае каква игра и закономерно загубихме. Миналата седмица играхме срещу един също доста силен отбор какъвто е Андреоли Латина – участник в Купата на ЦЕВ. Играта, която показахме в мача беше коренно различна от тази с Модена и според мен, както и според останалите момчета в отбора, спечелихме точка, но изгубихме две.

Отборът ни е най-младият в Серия А1 и не мога да кажа какво може да се очаква от него. Надявам се, че ако тренираме добре и всички се съхраним здрави до края на шампионата, ще направим едно добро впечатление

В първия мач влезе като резерва и се представи силно срещу Модена, а във втория срещу Латина вече бе титуляр и отново игра отлично. Ти самият доволен ли си от играта си?

Да кажа, че съм доволен не мога. Опитвам се да работя добре на тренировките и да показвам играта си в мачовете. Има хора, които да ме оценяват.

Ейдън Зингел и Михал Рак са конкурентите за центъра. Какво мислиш за двамата си съотборници?

Определено Зингел и  Михал са една доста сериозна конкуренция. Михал е един от най-опитните играчи както в нашия отбор, така и в целия шампионат. Голям плюс за мен е, че мога да работя с него. Той ми показва доста неща в залата. както и извън нея. Все пак конкуренцията е хубаво нещо. Тя винаги те държи във форма.

А как се стигна до преминаването ти във Верона?

Не мога да кажа точно как. Просто имаше запитване, което отговаряше на моите очаквания и всичко мина гладко и бързо.

Харесва ли ти града на „Ромео и Жулиета“?

Според италианците това е един от най-красивите градове в Италия. От моите наблюдения Верона е доста атрактивна туристическа дестинация и наистина има какво да се види.

Във Верона, но на футболния терен, се изявява и българският национал Валери Божинов. Успяхте ли някак да се видите с него или все още не се познавате?

Честно казано не. Не  познавам Божинов лично, но следя изявите му, когато мога.

Нека те върна малко към лятото. България остана на четвърто място на Олимпиадата. Съжаляваш ли, че не попадна в отбора за Лондон?

Съжалявам да. Със сигурност това щеше да е едно незабравимо изживяване. Още повече и успехът, който постигнаха момчетата ще им остави един хубав спомен предполагам. Но така е било писано.

А какво мислиш за жребия за Евро 2013. Попаднахме в тежка група с Русия, Германия и Чехия?

Групата е силна като имена със сигурност. Не мога да коментирам. Както се видя на Олимпиадата – ние сме най силни, когато никой не ни слага в сметките. Времето ще покаже.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации