RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тодор Скримов: „Всичко върви повече от добре!“

Публикувано в: Волейбол, Интервю
10:23, 27 окт 2012, Автор: , Преглеждания:483

След три победи в три мача, Пари Волей започна отлично сезона в първенството на Франция. В четвъртия кръг на френския шампионат парижаните посрещат добре сработения отбор на Тулуза (срещата снощи завърши с успех с 3-1 за Пари Волей – бел.ред.). На какво се радва капитанът Тодор Скримов и за какво мечтае? Българинът не скрива големите си амбиции за новия сезон и разказва за тях в специално интервю за френската волейболна федерация.

-Тодор, очаквахте ли такова начало на сезона за Пари Волей?

- Вярвахме. Не го очаквахме, но направихме всичко възможно за това добро начало на шампионата. Работихме много, включително и през лятото, никак не беше лесно. Бързо влезнахме в ритъм и всичко върви повече от добре.

-От индивидуална гледна точка, вие изиграхте много добри мачове… 

- Познаваме се много добре с разпределителя Джош Хоуатсън, това е втора година,в която играем заедно. Също така съм по-уверен след изиграните мачове с българския национален отбор (България завърши четвърта на Олимпийските игри в Лондон). Определено се чувствам добре.

- Мислите ли, че Пари Волей ще успее да задържи този ритъм? 

- Ще видим. Ще направим всичко възможно. Целта, върху която сме се съсредоточили ние играчите и треньора Дориан Рогерон, е да бъдем европейци, никога да не сме доволни, да не спираме да работим и с всеки мач да се опитваме да играем по-добре. Мисля, че ако успеем да постигнем това, има начин да изиграем един много добър сезон. Все още не съм запознат с всички отбори, но мисля, че това е, което трябва да направим, за да постигнем добри резултати. Всичко зависи от нас. Трябва да се влагаме на 100% във всяка една тренировка.

- Какво означава един добър сезон? Полуфинал?

- Целта на отбора е да завърши на позиция, даваща право на участие в европейските турнири. За мен, един добър сезон, означава задължително достигане до полуфинал. Но не искам да крия, че имам огромно желание да спечелим титлата.

- Това звучи много амбициозно…

- Това е моята цел. Аз мечтая за тази титла. И аз, ние ще опитаме да я постигнем. По-късно ще разберем дали е възможно. Отборът е добре селекциониран.

Управителите ви са поставили този сезон под знака на завръщането. Завръщането на един клуб, който да има водеща роля в първенството. Вие, така ли го усещате?

- Отборът е добре комплектован. Всичко за един добър сезон е изпълнено. Предишните години, експериментирахме с различни играчи, които за съжаление не успяха да се наложат, например Томас Зас. Сега, ние не просто имаме играчи, които играят на високо ниво, имаме играчи, които не спират да доказват качествата и възможностите си. Мисля, че наистина има какво да направим!

- Оттук нататък вие сте капитан на този отбор. Гордеете ли се?

- Да,доволен съм. Да нося капитанската лента толкова млад (на 22 години), ще ми помогне много. Няма да крия, че за мен е удоволствие да бъда капитан на Пари Волей. В същото време, всички играчи са от скоро тук и може би е логично, че аз бях избран.

- Също така говорите много добре френски… 

От 6 години вече съм във Франция. Веднага, когато пристигнах започнах уроци, за да мога да говоря на френски. Днес нямам абсолютно никакъв проблем да се изразявам.

- Важно ли е това за сплотяването на отбора? 

Със сигурност е по-добре. Имаме малки проблеми що се отнася до комуникацията, защото по-голямата част от играчите, които дойдоха, не говорят френски. Но опитваме да намерим начин да се разберем, често на английски. Много е важно да се застраховаме от бъдещи грешки, тъй като трябва всички да разбират какво казва треньора, както и какво говорят другите играчи.

- И накрая, няколко думи за мача с Тулуза…

- Мисля, че тази година първенството е по-равностойно. Всички отбори са добре селекционирани и няма да има лесен мач. Ако искаме да победим, трябва да направим добър мач. Не трябва да си мислим, че щом сме спечелили първите три мача, всичко ще се случи лесно. Нищо все още не сме постигнали. Трябва да сме на 100%, ако сме, мисля,че ще победим.

Ligue Nationale de Volley

Превод: Десислава Марковска

Оставете коментар

Подобни публикации