RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Най-добрата френска гимнастичка – Делфин Леду в специално интервю за SportVOX

Публикувано в: Гимнастика, Избрано, Интервю, Любопитно
12:42, 29 окт 2012, Автор: , Преглеждания:514

Делфин Леду е безспорно най-добрата гимнастичка на Франция в последните години. Французойката е родена на 15 май 1985 година в Кале (Франция) и в последните години се превърна в символ на френската гимнастика. След участието си на двете световни купи, проведени в София, Леду е една от любимките на българската публика. Вижте какво сподели в специално интервю за SportVoX: 

- Делфин, завърши 13та в многобоя на Олимпийските игри в Лондон. Как оценяваш своето представяне?

- Много съм доволна от съчетанията, които изпълних в Лондон. Това беше един незабравим момент, който ценя страшно много.

- С какви чувства напусна Лондон? Мое лично мнение е, че имаше сили да играеш финал.

- Наистина съм малко разочарована от класирането си, защото работих много, но това е състезанието. Изживях едно страхотно преживяване и участието ми на Олимпийски игри беше наистина уникално и неописуемо.

- Успя ли да намериш време да разгледаш забележителностите на Лондон извън олимпийското село? Какво те впечатли от духа на лондончани и по-скоро от духа на Олимпийските игри? 

- Не, нямах много време да обикалям из Лондон по време на Игрите, но аз бях тук през декември миналата година. Живея на 1 час от Лондон. Мога да кажа, че англичаните много добре бяха организирали всичко, бяха любезни и ни подкрепяха.

- Родена си в Кале – град в северна Франция. Разкажи ни за началото на кариерата си. Как реши да се занимаваш с художествена гимнастика и защо избра точно този спорт? 

- Започнах с художествената гимнастика на шега, когато бях на 7 години. Забелязаха ме в едно училище. Явих се на изпити, за да мога да уча в спортно училище и да се отдам изцяло на гимнастиката.

- Последните години без съмнение си най-добрата френска гимнастичка. Какъв е ключът към успеха?

- Единственият ключ, който аз познавам е работа, работа, работа. Много съм се трудила още от съвсем малка. Воля, непримиримост и желание за победа – това трябва, за да си сред най-добрите.

- Кой е идолът ти в художествената гимнастика, а и в спорта като цяло? 

- Идолът ми е и винаги ще бъде рускинята Елена Витриченко. Страшно е красива… Обожавам я!

- Кой е любимият ти уред и защо? 

- Бухалките. Обичам ги, защото  с тях можем да правим всякакви мънички елементи, също така и защото са 2 и е доста по-трудно!

- Безспорно след участието ти в България, ти завладя българската публика. Какво е мнението ти за България и за българските гимнастички?

- Обичам България много. Идвала съм тук за много стажове и съвместни тренировки, за да се развия и да получа техниката, която имат българките, но съм доста далеч. Възхищавам се също на българските гимнастички от миналото – Мария Петрова, Симона Пейчева и всички други. Те бяха наистина неознаваеми в работата си с уреда и с избора на музиката. Българските гимнастички са много нежни и любезни и имат страхотни качества. Силвия направи една много красива и добра кариера и и пожелавам още хубави неща през тази година. Що се отнася до публиката, наистина е на топ ниво. Феновете са много мили и ме подкрепят да дам всичко от себе си.

- Какво мислиш за ансамбъла на България. Знаеш, че нашите момичета завладяха Монпелие преди една година със съчетанието си на ленти и обръчи. Какво е мнението ти за треньорката и голяма българска гимнастичка Илияна Раева?

- Много обичам ансамбъла ви и Илияна Раева работи страхотно с тези момичета. Това е една голяма дама на художествената гимнастика, голяма гимнастичка и също толкова голям треньор!

- Сега малко извън спорта. Какви са твоите интереси и хобита? Какво обичаш да правиш през свободното си време?

- Много обичам да пазарувам, да ходя на кино и да се виждам с приятели… иии също така харесвам съвременните танци. Продължавам обучението си и се опитвам да намеря някакъв нов спорт.

- И накрая. Няколко думи на феновете ти в България.

- За българските фенове – Благодаря ви, благодаря ви, че харесвахте и ценяхте гимнастиката, която играя. Благодаря ви, че винаги ме подкрепяхте. Много целувки.

Клипче, специално направено от феновете на Делфин Леду

Съчетание с обръч на Световната купа в София 2011 година:

Съчетанията и на Световното първенство в Монпелие през 2011 година:


Оставете коментар

Подобни публикации