RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Бойко Борисов: Волейболистите бяха на прага на чудо в Лондон

Публикувано в: Волейбол
20:49, 6 ное 2012, Автор: , Преглеждания:70

Премиерът на България Бойко Борисов заяви в предаването „Пред банята“ по TV7, че волейболистите от мъжкия националния отбор са били на прага на чудото да спечелят медал на Олимпиадата в Лондон 2012.

По темата за Игрите в британската столица Бойко Борисов каза, че представянето на олимпийците ни е провал за тези, които никога не са били спортисти. Премиерът подчерта, че това, което са сторили волейболистите ни и Йордан Йовчев, е истински подвиг, имайки предвид, че бюджетът за олимпийска подготовка на някои държави е по-голям от този на страната ни.

„Волейболистите бяха на прага на чудото да спечелят медал. Това, което направи Йордан Йовчев също заслужава дълбок поклон“, сподели Борисов.

„Нямаше нито една спортна зала, а вие ме питате защо нямаме олимпийски титли!“, коментира Борисов и обясни, че неговата цел е първо да се построят нови съоръжения и да се обновят вече съществуващите и едва след това може да се мисли за успехи.

„Проблемът е в това, че в последните 22 години само се рушеше, а нищо не се градеше. Какво да очакваме, като спортистите ни просто нямаше къде да тренират. За 3 години сме построили повече, отколкото другите през последните 22 години, при това в условията на криза“, припомни премиерът. Той подчерта, че олимпийската програма у нас трябва да се администрира от Министерството на спорта, защото контрола за разходваните средства там е много по-сериозен в сравнение с федерациите.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации