RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Камило Плачи недоволен от премиите за Олимпиадата

Публикувано в: Волейбол
13:15, 7 ное 2012, Автор: , Преглеждания:93

снимка: Моника Митева

Треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол Камило Плачи е поискал обяснение от българската федерация относно пре­миите за 4-ото място на Олимпиадата в Лондон 2012. Италианският треньор е останал озадачен от начина, по който е разделена сумата за хората от щаба, пише вестник „24 часа“.

Много е вероятно да има преразглеждане на схема­та, която бе подадена във федерацията от Найден Найденов. Той бе старши треньор по време на Олим­пийските игри и поради тази причина на него се пад­наха ножът и баницата.

Найден Найденов е разпределил въпросните 192 000 лева от министерството на спорта по начин, който от години бил приет в БФВ. Според тази схема на старши треньора се пола­гат 130% от сумата за ти­тулярните играчи. Оста­налите хора от щаба получават според преценката на наставника.

Премията на състезате­лите за игрите е 552 000 лева. Те пък бяха разпре­делени от капитана Вла­димир Николов също по определена схема. Има предвидена сума и за Матей Казийски, който на­пусна тима заедно с Радо­стин Стойчев.

„Не знам защо се полу­чава това напрежение, при положение че схема­та за премиране е същата като преди 4 г.“, заяви Найденов. Той ще получи 70 000 лв., а Плачи – 30 000.

За кондиционния треньор Ецио Брамард са предви­дени 7000 лв., или три пъ­ти по-малко от сумата на помощник-треньора Георги Петров. Италиан­ците в щаба получаваха значително по-високи за­плати.

1 коментар

  1. Весела казва:

    Когато добротата и достойнството отстъпят място на мангизите, ставаме тъпи копелета!

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации