RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Световна шампионка с доживотно наказание заради допинг?

Публикувано в: Лека Атлетика
15:13, 8 ное 2012, Автор: , Преглеждания:140

Световната шампионка в хвърлянето на диск и сребърна медалистка от Олимпийските игри в Лондон 2012 Дария Пишчалникова е заплашена от доживотно наказание, ако бъде уличена в употреба на допинг.

В пробата на състезателката е открит анаболен стероид. От руската анти-допингова агенция заявиха, че Пишчалникова е била подложена на допинг тест два месеца преди началото на Игрите в Лондон.

Първоначално пробата е показала отрицателен резултат, но повторния анализ, направен след Oлимпиадата, е показал наличие на забранено вещество.

27-годишната лекоатлетка я заплашва доживотно наказание, а освен това ще бъде лишена от сребърния медал от Олимпиадата. Пишчалникова вече изтърпя наказание за допинг за две години и девет месеца от юни 2008-ма до април 2011-та година. Тя беше извадена от руския отбор няколко дни преди Игрите в Пекин по подозрения за манипулиране на допинг проби.

Дария Пишчалникова спечели сребро на световното първенство в Осака (Япония) през 2009-та година, но отличието й беше отнето, след като ИААФ анулира резултатите й със задна дата от май 2007-ма година.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации