RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Пламен Илиев излиза за Левски срещу Лудогорец?

Публикувано в: Левски, Футбол България
14:37, 15 ное 2012, Автор: , Преглеждания:90

Отборът на Левски може да амнистира Пламен Илиев за мача с Лудогорец. Това заяви силният човек на „Герена“ Иво Тонев.

Според него има процесуални пропуски при мотивите и формулировката на наказанието на вратаря на „сините“ от мача с Ботев (Враца). Както е известно, младокът отнесе санкция от 2 срещи, защото по време на срещата изрита футболист на съперника. Реферът му вдигна само жълт картон, но след това БФС все пак го наказа.

„Говоря така убедено, защото за нас работи един от най-добрите адвокати по спортно право, който ми разясни разпоредбите на УЕФА. Не може след като съдията вече е дал някакъв картон, след това да се взима по-тежко решение. Наказание е възможно само за рефера“, коментира Тонев пред вестник „Тема спорт“.

Председателят на УС обаче е категоричен, че „синият“ клуб няма да се възползва от тази вратичка и да оспорва.

„Още преди да се произнесе Дисциплинарната комисия, казах, че няма да възразяваме, каквато и да в санкцията. Не си мълчим заради някакъв вид самоназидание, но не е нужно точно преди дербито с Лудогорец да правим панаири. Нека за този мач – както преди него, така и след това, да се говори за футбол, за спортно-технически детайли, а не за червени картони, наказания, комисии, да припомняме стари случаи, да сравняваме и т.н.“, категоричен е Иво Тонев.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации