RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Махлянов с шести успех във Фукуока, Аоияма се отказа заради контузия

Публикувано в: Сумо
13:58, 19 ное 2012, Автор: , Преглеждания:48

Калоян Махлянов постигна шеста победа в деветия ден на последния за годината супертурнир по сумо във Фукуока. Другият българин в надпреварата – Даниел Иванов, прекрати участието си в надпреварата заради контузия в левия крак.

Котоошу се справи със съпротивата на Хомашо, след като използва техниката „котенаге“, за да повали по гръб противника си. След този успех българинът, който е в позиция „кодобан“ и се нуждае най-малко от 8 победи, за да запази втория си по сила ранг в сумото – „одзеки“, вече е с 6 успеха и 3 поражения. В следващия десети кръг утре Калоян ще се изправи срещу „одзеки“ Кисеносато.

„Маегашира-5″ Даниел Иванов днес не успя да излезе на дохьото заради травма и така загуби служебно срещата си с утрешния съперник на Котоошу – Кисеносато. Аоияма е получил разтежение на връзки в коляното и за известно време ще трябва да спре с натоварванията, за да се възстанови. Той се представяше много добре във Фукуока, като до отказването си бе с баланс от 6 победи и 2 загуби.

Едноличен лидер в класирането вече е „йокодзуна“ Хакухо, който в 9-ия кръг се наложи над Мьогирю и продължава надпреварата без загуба. Другият непобеден до момента сумист – Гоейдо, претърпя първо поражение, след като загуби схватката си с „йокодзуна“ Харумафуджи.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации