RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Антон Синапов пред SportVOX: Биатлонът за мен е начин на живот!

Публикувано в: Биатлон, Български таланти, Зимни, Интервю
19:00, 20 ное 2012, Автор: , Преглеждания:845

Антон Синапов е един от големите ни таланти в биатлона. Роден на 1 септември 1993 година, Синапов от малък е запален по зимните спортове. Започва да тренира първо алпийски ски, преминава през ориентацията, за да може да открие най-голямата си страст – биатлонът. През февруари тази година той завърши на престижното 15-то място в индивидуалното състезание на Световното първенство за младежи и девойки, провело се в Контиолахти (Финландия). Вижте какво сподели Антон Синапов за рубриката „Български таланти“ на SportVOX: 

- Как премина подготовката ти за новия сезон? 

- Подготовката премина добре, въпреки че втората половина на лятото ме измъчваха контузии и болести и не можех да тренирам пълноценно, но сега съм добре.

- Какви са целите ти за IBU Cup?

- Влизане в зоната на точките и отново да сме в топ 10 за купата по нации. Ще бъде много трудно, но това не означава, че е невъзможно.

- Надяваш ли се скоро на участие в Световната купа или все още ти е рано?

- Надявам се, разбира се. Всеки иска да се развива нагоре. А също така аз имам и квота за Световната купа, но кой ще стартира решават треньорите. Няма да им се сърдя, дори и да не ме пуснат, защото те избират най-доброто.

- Мислиш ли, че скоро България може да е домакин на стартове от Световната купа?

- Мисля, че щом може да се проведе Европейско първенство, значи може и Световна купа, въпреки че изискванията за Световна купа са повече и много по-високи. Всичко е свързано с пари. Ако има интерес и желание, може да се направи.

- Как се насочи към биатлона и защо избра точно този спорт, а не някой друг? Интересуваш ли от други спортове? 

- От съвсем малък съм на ски. Карах всяка зима алпийски ски на Пампорово, а след като започнах училище се насочих към ориентирането, но клубът се разпадна. Тогава баща ми ме насочи към биатлона, беше ми много интересно и след няколко сезона тренировки баща ми ми купи първите хубави ски, след което още повече се запалих по този спорт.

Интересуваш ли се от други спортове? 

- Интересувам се от много спортове. Много обичам да практикувам волейбол, плуване, алпийски ски и колоездене.

- Ти си една от големите ни млади надежди в зимните спортове. Какво е бъдещето на българския биатлон според теб?

- Българският биатлон е с големи традиции. Мисля, че има добро бъдеще. Просто трябва да се работи и всичко да се развива в правилната посока.

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- Обичам да слушам музика, да гледам филми и естествено барбекю с приятели.

- Какво смяташ, че трябва да се промени в България и по-специално в българския спорт, за да бъдат по-мотивирани младите да се занимават с това?

- В България обичаме всичко да е наобратно. Никой не започва да строи къща от покрива към основите, същото е и в спорта. В България дават сума ти милиони за олимпийска титла, а едно цвете, за да расте, трябва да го полееш. Мисля, че трябва да се инвестира в детско-юношеския спорт. Има деца, които искат да тренират, мечтаят за това, мотивирани са, но просто родителите им се чудят как да свържат двата края.

- И накрая… коя е любимата ти дисциплина и какво всъщност е за теб биатлонът?

- Много ми харесва масовият старт и преследването, защото са динамични и непредсказуеми. Биатлонът за мен е начин на живот!

4 коментара

 1. Любо казва:

  Невероятно е това момче,желаем му само успехи занапред и всички му стискаме палци.

 2. кунчо кунчев казва:

  БРАВО ТОНКА. САМО ТАКА.ТИ СИ СЛЕДВАЩИЯТ СВЕТОВЕН ШАМПИОН .ПОЖЕЛАВАМЕ ТИ ГО ОТ ВСЕ СЪРЦЕ.УСПЕХ

 3. Нели казва:

  Успех и от мен за младата надежда на България.Вярвам , че такива млади и амбициозни хора ще променят бъдещето в спорта.

 4. цонка казва:

  Тони е много съзнателно и трудолюбиво момче. Винаги тренира много усърдно, а когато му потръгне раздава се докрай. Пожелавам му много
  покорени спортни върхове и сбъднати мечти. Ние сме с теб ,Тони!

Оставете коментар

Подобни публикации