RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тина Мазе с историческа победа в гигантския слалом в Аспен

Публикувано в: Зимни, Ски
23:27, 24 ное 2012, Автор: , Преглеждания:120

снимка: БИЛД

Тина Мазе от Словения успя да запази първата си позиция от първия манш на гигантския слалом в американския зимен курорт Аспен и стана първата дама, която е успявала да запише две поредни победи в дисциплината от 2005г. насам. Нейни подгласнички на почетната стълбичка станаха австрийката Катрин Цетел и Виктория Ребенсбург от Германия.

Тина Мазе записа най-добро време в първия манш и успя да се справи с покачилото се напрежение в последните минути на втората част от състезанието, като на втората контрола увеличи преднината си на секунда и 32 стотни. До края словенката продължи с чистото си спускане и стана единствената, слязла под 2 минути с време от 1:59.39.

Катрин Цетел още веднъж демонстрира страхотните си качества, но те се оказаха достатъчни единствено за втората позиция, като австрийката финишира на цели 90 стотни от победителката. Виктория Ребенсбург успя да се изкачи с 2 позиции напред сравнение с представянето си в 1-вия манш, като също направи много добро спускане и приключи за 2:00.93 минути, изпреварвайки Лара Гут.

Анна Фенингер и Ирене Куртони, които се намираха на изключително изгодните втора и четвърта позиция, имаха неприятно второ спускане, като австрийката загуби равновесие още след 3-тата врата и отпадна, докато Куртони се изнесе прекалено много встрани при един от завоите, но все пак успя да приключи на 5-та позиция. Теса Уорли от Франция допълни челната шестица, а тежките здравословни проблеми на Линдзи Вон от преди няколко дни се отразиха на представянето й и тя остана едва 21-ва, докато  сънародничката й Джулия Манкузо е 15-та.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации