RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Катрин Цетел спечели първата си победа в кариерата в слалома

Публикувано в: Зимни, Ски
23:02, 25 ное 2012, Автор: , Преглеждания:129

снимка: БИЛД

Катрин Цетел най-сетне успя да надделее над сънародничката си Марлийз Шилд в коронната й дисциплина слалом, като не се поддаде на напрежението и грабна успеха в третия старт за сезона в Аспен, САЩ. Шилд от своя страна остана на крачка от изравняването на рекорда на Врени Шнайдер от 34 победи за СК в слалома, докато на трета позиция финишира победителката от вчера Тина Мазе.

Катрин Цетел постигна първата си победа в кариерата в слалома, като запази челната си позиция от първия манш, въпреки супер карането на Марлийз Шилд. 26-годишната австрийка имаше аванс от едва 9 стотни на втората контрола пред сънародничката си, но до края дори успя да я увеличи, като финишира за време от 1:42.46 минути на 67 стотни от Шилд. Най-добрата слаломистка за изминалия сезон демонстрира желанието си за победа още от старта, но грешка при една от вратите в крайна сметка се оказа решаваща за крайното класиране.

Победителката от гигантския слалом вчера Тина Мазе още веднъж показа, че се намира в прекрасна форма и допълни почетната стълбичка, като се класира на трета позиция с време от 1:44.27 минути. Мария Рийш успя да се изкачи едно място по-нагоре сравнение с първия манш, като завърши четвърта с пасив от 1.93 секунди от победителката.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации