RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Руснаците демонстрираха силен отборен дух в смесената щафета в Йостерзунд

Публикувано в: Биатлон, Зимни
18:19, 25 ное 2012, Автор: , Преглеждания:158

снимка: АП

Отборът на Русия в състав Олга Зайцева, Олга Вилухина, Алексей Волков и Евгени Устюгов спечели първия старт за сезона в биатлона, след като успя да триумфира в смесената щафета 2х6 + 2х7,5 км в шведския ски-център Йостерзунд. Втори завърши тима на Норвегия (Тора Бергер, Синьове Солемдал, Ерленд Бьонтегаард, Емил Хегле Свендсен), докато трети са чехите Вероника Виткова, Габриела Сукалова, Михал Шлезингер и Ондрей Моравец.

Руснаците тръгнаха добре още от самото начало при дамските постове и до края мъжете успяха да запазят добрата позиция. След първия пост Тора Бергер бе извела Норвегия на първо място, следвана от Франция с Мари-Лор Брюне и Русия с Олга Зайцева, докато германките бяха едва 6-ти. След общо 4-тата стрелба и втора за вторите постове, преднината на Русия се увеличи на 30 секунди спрямо „петлите“, докато Солемдал от Норвегия трябваше да използва и трите си допълнителни патрона и изостана с над 35 секунди на 5-та позиция.

В мъжката част от състезанието обаче станахме свидетели на повече драматични моменти, като на последната стрелба на третите постове Алексей Волков се справи чудесно, но Жан-Гийом Беатрикс от Франция и Ерик Лесер от Германия провалиха шансовете на страните си за добро класиране, след като трябваше да въртят 2 наказателни обиколки. От ситуацията се възползваха Шлезингер и Бьонтегаард съответно за Чехия и Норвегия. На последен пост за Русия бе Устюгов, който трябваше да се справи със Свендсен и Моравец. Норвежецът подложи Устюгов на максимално напрежение, като на втората обиколка му стопи повече от 10 секунди, но на последната стрелба Свендсен трябваше да използва допълнителен патрон, с което подпечата успеха на противниците си.

Устюгов успя да финишира за време от 1:12:41ч. на 21.2 секунди пред Норвегия и 36.4 секунди пред чехите. Челната петица се допълва от Германия и Франция, а в битката за шестото място между Яков Фак от Словения и Лукас Хофер от Италия, Хофер изглеждаше, че ще надделее, но падна в последните 2 метра преди финала и Италия остана седма.

Българската щафета, която бе в състав Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Иван Златев и Антон Синапов направи 7 наказателни обиколки и използва 20 допълнителни патрона, което допълнително забави биатлонистите ни и те останаха на 24-та позиция, преди участието им да бъде преустановено от организаторите.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации