RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Инерхофер с първи успех в спускането от 4 години насам

Публикувано в: Зимни, Ски
21:41, 30 ное 2012, Автор: , Преглеждания:75

снимка: АП

Кристоф Инерхофер от Италия спечели първото си спускане от 2008г. насам и едва второ в кариерата, след като бе най-бърз по митичната писта “Бърдс ъф Прей“ в Бийвър Крийк, чиято денивелация е цели 753 метра. Челната тройка се допълва от двамата представители на Норвегия Аксел Лунд Свиндал и Шетил Янсруд.

Кристоф Инерхофер наследи на трона Кристиан Гедина, който бе последния италианец печелил в Бийвър Крийк през 1997г., и записа четвъртата си победа за Световната купа. Инерхофер стартира девети и успя да намери най-прекия път до финала, като спря хронометъра на минута 41 секунди и 69 стотни.

Двойният победител от миналата седмица в Лейк Луис – Аксел Лунд Свиндал, имаше добър аванс в първата част на трасето, но 3 минимални грешки му костваха преднината и в крайна сметка той остана втори на 23 стотни.

Сънародникът му Шетил Янсруд затвърди традиционно доброто си представяне в колорадския курорт и допълни почетната стълбичка, като завърши на трета позиция с пасив от точно 50 стотни.

В челната шестица влязоха още Флориан Шайбер от Австрия, италианецът Доминик Парис и сънародникът на Шайбер – Георг Щрайтбергер.

Травис Ганон бе най-добре класиралият се американец, като финишира на 16-то място с време от 1:43.07 минути, а Дидие Дефаго и Карло Янка защитиха швейцарската чест със съответно 10-то и 11-то място.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации