RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Илиев и Анев се класираха за преследването в Йостерзунд, канадец с шокиращ успех

Публикувано в: Биатлон, Зимни
15:54, 1 дек 2012, Автор: , Преглеждания:116

Владимир Илиев се представи най-силно от българите в спринта на 10 километра за Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерзунд, след като завърши на 43-о място.

Владо завърши надпреварата с три грешки в стрелбата – две на „легнал“ и една на „прав“, което му отреди 43-а позиция. Илиев приключи на една минута и 37,6 секунди от победителя. Звездата на мъжкия ни отбор Красимир Анев също записа три пропуска на огневия рубеж – една на „легнал“ и две на „прав“ и финишира на 58-о място с пасив от 2,11,9 минути. По този начин двамата ни биатлонисти си осигуриха старт и в утрешното преследване на 12,5 км.

Иван Златев приключи също с три грешки на стадиона за стрелжа и завърши надпреварата на 92-о място с изоставане от 3,44,0 минути. Михаил Клечеров също се отличи със седем свалени мишени, но пропусна да направи едната си наказателна обиколка и получи санкция от две минути и в крайна сметка финишира на 101-а позиция с пасив от цели пет минути.

Победата днес бе спечелена по сензационен начин от канадеца Жан-Филип Льогелек. Представителят на „кленовите листа“ бе перфектен на стрелбището и свали всички 10 мишени, преодолявайки дистанцията от 10 км с време от 25,10,4 минути.

Французинът Алекси Бьоф допусна един пропуск на огневия рубеж и остана на 18,1 секунди от шокиращия победител. Кристоф Зуман от Австрия бе последният на почетната стълбичка, след като завърши с девет точни и изстрела и пасив от 24,8 секунди.

Флориан Граф и Хенрик Л’Абе Лунд бяха най-добрите за Германия и Норвегия, приключвайки четвърти и пети, а Зимон Едер и Емил Хегле Свендсен затвориха първата шестица с еднакво време.

 

 

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации