RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тора Бергер с перфектна победа и в преследването в Йостерзунд

Публикувано в: Биатлон, Зимни
16:37, 2 дек 2012, Автор: , Преглеждания:363

Тора Бергер записа трета поредна победа в шведския зимен център Йостерзунд, след като днес спечели и преследването на десет километра. По този начин норвежката е начело в генералното класиране за Световната купа с пълен актив от 180 точки.

Днес е Бергер направи ново великолепно състезание и успя да свали всички 15 мишени в първите си три стрелби. В последния „прав“ Тора допусна една грешка, но тя не се оказа фатална и скандинавката стигна до успеха, финиширайки с време от 31,01,9 минути.

Стартиралата от седма позиция Дария Домрачьова също бе чудесна днес и свали 19 мишени, за да приключи на второ място с пасив от половин минута. С перфектна работа с пушката и 20 от 20 Андреа Хенкел успя да стигне до почетната стълбичка, изоставайки с 51,5 секунди от Бергер.

Третата от вчерашния спринт – Олга Вилухина (Русия), записа две грешки на „прав“ и финишира четвърта, докато втората – Олена Пидгрушна (Украйна), се отчете с три пропуска и остана пета. Мари-Лор Брюне (Франция) затвори първата шестица с 19 точни изстрела.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации