RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Габриела Цветанова пред SportVOX: Първенството в Румъния е доста силно

Публикувано в: Волейбол, Интервю
14:17, 5 дек 2012, Автор: , Преглеждания:467

Габриела Цветанова е една от големите надежди в дамския ни волейбол. Родената на 11 април 1991 година Габи, която е кадър на ЦСКА, вече втори сезон защитава цветовете на румънския Търгу Муреш. SportVOX се свърза с 21-годишната крайна нападателка, за да я попита за престоя и в Румъния. Ето какво сподели красавицата за нашите читатели:

Вече втора година си в Румъния. Защо реши да останеш и през този сезон в Медичина?

Първата година, когато дойдох, нещата се случиха доста спонтанно и бързо. Нямах голям избор, за да се колебая. След като ми предложиха нов договор реших, че още една година тук ще ми се отрази добре.

Какъв град е Търгу Муреш?

Търгу Муреш е малко и много спокойно градче, с изключение на събота вечер.

Засега сте осми в класирането след 9 кръга. Това представяне добро ли е според теб или можеше да сте и по-напред?

Не сме доволни от класирането, целите са съвсем други. Изпуснахме важни мачове, но отборът ни е доста неопитен. В началото на сезона основната ни разпределителка получи контузия. Представянето ни е под очакването, но това е много важен период за колектива и опита на отбора.

А какви са целите пред отбора?

Целта е пето място. Това ще ни осигури участие в Европа.

Миналата година беше заедно с Радостина Кицигой, а сега си с Виктория Григорова. Предимство ли е за теб, че има още една българка в отбора?

Винаги е добре сред „свои“. Миналата година с Роди живеехме отделно, но на две улици разстояние. Много си помагахме. Сега с Вики живеем заедно, много е забавно. Странното е, че не сме се скарали все още, чудим се кога ли ще е „семейния“ скандал (смее се).

Какво е нивото на волейбола в Румъния в сравнение с българското първенство?

Първенството е доста силно, има много чужденки. Като цяло в Румъния се дават много пари за спорт, а волейболът е много популярен. Разликата тук е, че повечето отбори имат много стабилни спонсори, а без силна финансова подкрепа клубовете в България много трудно ще оцелеят.

Следиш ли какво става в ЦСКА? Мислиш ли, че „червените“ отново ще вдигнат титлата тази година?

С Вики следим и ЦСКА и Левски, когато можем гледаме всеки мач от българското първенство. В ЦСКА винаги целта е била победа на всяка цена. Пожелавам им успех.

Ти си една от най-талантливите ни волейболистки, но през миналия сезон не попадна в националния отбор. Очакваш ли следващото лято да получиш покана от Марчело Абонданца?

Бях повикана в националния, но преди края на сезона получих контузия в коляното. Възстановявах се два месеца в Румъния. На този етап нямаше как да се включа в отбора. Ще се радвам, ако ме повикат. Важно е да нямаме контузии и да сме здрави.

И накрая…наближават празници. Къде ще си на Коледа и Нова година и какво ще си пожелаеш на Бъдни вечер?

Настроението при нас е много коледно. Тук целият град е украсен, много приятна празнична обстановка. Ние се прибираме в България за празниците. Броим дните Бих си пожелала, не само на мен, на всички го пожелавам – Здраве. Това е най-важно. Весели празници на всички!

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации