RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Опозицията, Стойчев и Казийски учредяват сдружение в помощ на волейбола

Публикувано в: Волейбол
16:18, 7 дек 2012, Автор: , Преглеждания:124

Опозиционните сили във волейбола ще учредят сдружение на 13 декември в НДК, с което да помагат за развитието на този спорт, става ясно от съобщение до медиите.

„Сдружението „Приятели на волейбола“ ще помага за развитието на волейбола и ще осигурява подкрепа на клубове за подобряване на материалната база“, се казва в съобщението.

„Сдружението ще събере на едно място представители на волейболното движение у нас, представители на бизнеса и личности, които подкрепят каузата за развитие на любимия спорт“, се казва в съобщението.

Официални гости и учредители ще бъдат наставникът на Тренто Радостин Стойчев и бившият български национал Матей Казийски. Двамата са в остър конфликт с ръководството на Българската федерация по волейбол.

„Сред целите на „Приятели на волейбола“ са да съдейства за подобряване на материалната база на членовете си за подобряване на условията за развитие на волейбола, безвъзмездно да осигурява най-модерните уреди и софтуери за тренировъчния и спортно-състезателен процес, както и да организира обучения и консултации на треньори, състезатели и клубове по волейбол“, съобщават учредителите.

„Не на последно място сдружението ще съдейства за активно търсене на спонсорство, набиране на дарения и за подобряване на условията за развитие на волейбола“.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации