RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Перфектна Норвегия триумфира при мъжете в Хохфилцен, България с 12-о място

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
13:48, 9 дек 2012, Автор: , Преглеждания:141

Отборът на Норвегия спечели щафетата на 4х7,5 км в австрийския зимен център Хохфилцен, след като финишира със само един използван допълнителен патрон и време от един час и 55,17,2 минути. За „викингите“ по пистата бяха Ларс Хелге Биркеланд, Оле Ейнар Бьорндален, Ветле Кристиансен и Хенрик Л’Абе-Лунд.

Квартетът на Франция, в последния старт в кариерата на олимпийския шампион Венсан Же, приключи на второ място с пасив от половин минута, а Русия се нареди трета. България в състав Михаил Клечоров, Мирослав Кенанов, Владимир Илиев и Красимир Анев се пеедстави великолепно и финишира на 12-а позиция.

Състезанието започна отлично за Русия, след като Антон Шипулин използва само един допълнителен патрон и предаде щафетата на първо място. Зимон Шемп донесе втора позиция на Германия с 10 от 10 и изоставане от 2,7 секунди, а веднага след него Михал Шлесингър предаде трети за Чехия със два допълнителни изстрела. Михаил Клечоров се представи перфектно за България и след десет свалени мишени и силна последна обиколка предаде щафетата на 11-о място с пасив от 53,8 секунди.

При вторите постове великият Оле Ейнар Бьорндален бе над всички и изкачи Норвегия на първо място, като авансът му пред чеха Ондрей Моравец бе точно шест секунди. Жан-Гийом Беатрикс предаде трети за Франция с пасив от 18,2, а Ерик Лесер от Германия бе четвърти с изоставане от половин минута. Мирослав Кенанов допусна само една грешка на „легнал“ и след използването на допълнителния изстрел предаде за България на 17-а позиция на две минути и половина от Бьорндален.

В третия пост младият Ветле Кристиансен бе перфектен и свали всички мишени без проблем и запази първото място на „викингите“.  Алекси Бьоф изкачи Франция на втора позиция, а пасивът му бе 47,0 секунди, докато Евгени Устюгов с чудесна работа с пушката придвижи Русия до тройката с изоставане от 50,6 секунди. Владимир Илиев използва един допълнителен патрон на „легнал“ и три на „прав“, за да предаде щафетата на 16-а позиция с пасив от 3,33,9 минути.

В последния пост Хенрик Л’Абе-Лунд бе просто съвършен и с 10 от 10 запази първото място на Норвегия. Скандинавците финишираха само с един допълнителен патрон и спечелиха победата с време от един час и 55,17,2 минути.

Мартен Фуркад бе никакви затруднения запази втората позиция на Франция, като „петлите“ приключиха на 34,5 секунди от победителите. След финала всички в тима на Франция излязоха с плаката „Мерси Венсан“ в чест на Венсан Же, за който това бе последно състезание в кариерата му. Дмитри Малишко остави Русия на трето място, като Сборная завърши надпреварата с пасив от 46,6 секунди.

Красимир Анев приключи по най-добрия начин силното представяне на България днес, след като записа по една грешка на „легнал“ и „прав“ и с бърза последна обиколка изкачи нашия тим до 12-ото място в крайното класиране. „Лъвовете“ завършиха надпреварата на почти четири минути от Норвегия.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации