RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тодор Стойков изригна: Тези, които трябва да играят, стоят на пейката

Публикувано в: Баскетбол, България
12:12, 13 дек 2012, Автор: , Преглеждания:71

снимка: Sportmedia.tv

Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков бе болезнено откровен след загубата на отбора от Будучност и каза много истини пред журналистите. Той сподели, че му е мъчно, защото се е борил толкова много години за отбора, а идват чужденци, на които не им пука, провалят ги и после си заминават:

„Мъчно ми е, естествено, че загубихме по такъв начин. Нормално е човек, който се е борил доста години отборът да има различен облик, за съжаление в днешния мач не се получи. Първо, отборът не е за Топ 16. Второ, претенции че имаме 10 равностойни играчи, а ние нямаме дори първите 5, това всички го видяхме. Дайте да си говорим истината. И видяхте втората част кои бяха на терена и каква беше разликата. Ако трябва някой да поема вината за цялостната ситуация, аз съм готов, аз ще я поема“, заяви Стойков.

„Всичко е наред между българите и чужденците, не ги делим. Виждате обаче, че когато на едни им върви играта, те не получават шанс. Показахме дух и живец, защото знаем за какво играем и знаем, че оставаме тук и се борим за този отбор. Чужденците си отиват. И приемаме после пак по 10 да играят в българското първенство…”

Относно думите, че в началото на подготовката отборът е играл по-силно и с времето става по-зле, Стойков каза:

„Ако върнем мача с Барса, тогава играха всички. А тук от мач на мач едни играят все по-малко и по-малко, а други играят по 40 минути. Ако се разчита на всички и всички играеха по 20 минути от мача с Канту насам, когато титулярите са пълна нула, другите ще влязат и ще играят със самочувствие. Това е разликата, че тогава всички имаха равен шанс, а сега в повечето мачове играем по шест човека. Кой в Европа играе 40 минути? Аз на 35 години вече влизам на терена и не знам какво да направя. Представям си на тези, които са по-млади от мен какво им е – да стоиш на пейката и виждаш, че другият прави 15 глупости една след друга.

Българският национален отбор отива надолу, защото играят по четирима чужденци във всеки един отбор, а тези, които трябва да играят, стоят на пейката. Това е самата истина. Като има ограничение за чужденците ще играят Павката, Ники, Веско, от други отбори ще играят други българи и лека-полека ще трупат опит.”

На въпрос дали Николай Колев е много слаб и затова не играе, Стойков отговори:

„О, не знам. Явно е много слаб. За съжаление момчето. Ето, той е национал и не го пускат, защото играят тези, дето сега ще си заминат и ще дойдат други. И ние сега ще берем угодията и кефа на някого. Тези, които оставаме – аз и още пет човека.”

Попитан дали ръководството се страхува да не загуби мач от вътрешното първенство и затова взима толкова много чужденци, Стойков отговори:

„Явно ги е страх да не загубим от Левски или да не загубим първенството. Защо да не може да сме шампиони с повече българи? Ние си го показахме – колко беше разликата през втората част? Имаше и дух, и всичко. И от там пак се получи обратният ефект. Как завършихме втората част и как започнахме третата и от там всичко отиде по дяволите. Не че не сме се борили, опитвали сме се от началото колкото можем да се борим.

Как няма да си тръгне Абукар, най-големият вкарвач бил. Ще си тръгнат, какво да направим. И аз трябва да си тръгна, но аз ще си тръгна с гордо вдигната глава, защото съм се борил за този отбор. За съжаление идват някои, провалят го и сега ние ще берем, както казах. Но това е съдбата на спортиста – има върхове и спадове. Продължаваме да се борим в българското първенство.

Ние си строшихме главата много пъти вече – аз толкова загуби нямам в кариерата си, колкото по контроли. Надявам се от сега нататък да са по-малко.”

BGBasket.com

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации