RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Перфектен Бирнбахер спечели масовия старт в Поклюка, Илиев 28-и

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
14:54, 16 дек 2012, Автор: , Преглеждания:95

Андреас Бирнбахер спечели първия масов старт на 15 км за този сезон, след като триумфира на Световната купа в словенския зимен център Поклюка.

Германецът записа „снайперистки“ резултат от 20 точни изстрела и финишира с време от 35,39,4 минути. Яков Фак (Словения) приключи втори с две грешки и изоставане от 17,7 секунди, докато Тим Бърк (САЩ) се нареди трети с пасив от 22,6 секунди. Владимир Илиев завърши на 28-о място в първия за кариерата си масов старт, след като допусна четири грешки и приключи на 2,40,2 минути от Бирнбахер.

Руснакът Устюгов бе най-бърз при първата стрелба от „легнал“ и успя да поведе колоната, излизайки с аванс от 4,2 секунди преди Бирнбахер. Веднага след германеца стадионът напуснаха Ландертингер, Фуркад и Гараничев. Българинът Влади Илиев тръгна с една грешка и излезе 27-и с пасив от 36,9 секунди.

След втория „легнал“ промени на върха нямаше и Устюгов отново излезе първи от огневия рубеж, но авансът му този път бе само половин секунда пред Ландертингер и 3,5 пред Бирнбахер. Илиев свали пет мишени и се изкачи на 25-о място с изоставане от 45,7 секунди.

След първия „прав“ Анди Бирнбахер се откъсна от останалите след нова серия от пет точни изстрела. Германецът си изгради преднина от 15,3 секунди пред Фуркад и 20,7 пред Устюгов. Владо записа един пропуск и падна с едно място – до 26-ото, а пасивът му бе минута и 20 секунди.

В последната стрелба Бирнбахер показа класа и не остави шанс на конкурентите си след нова нула, приключвайки с 20 от 20. Останалите претенденти за челните места направиха серия от грешки, а втори излезе Фак с пасив от около 40 секунди. След него бяха Бърк, Фуркад, Свендсен и Фери. Илиев добави още един пропуск и остана 26-и с изоставане от 2,20,3  минути.

В последния тур интригата бе за второто място, след като Бирнбахер подсигури своята шеста победа в кариерата и втора от началото на сезона. Фак отново показа завидни умения със ските и не изпусна втората позиция, докато изненадващо американецът Бърк не се даде и записа първи подиум за този сезон. Фуркад се пребори за четвъртото място с Фери и Свендсен, който отново нямаше сили в последните километри. Владо Илиев приключи 28-и и ще добави нови 13 точки към своя актив за Световната купа и по този начин ще изпревари Красимир Анев.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации