RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Мартин Божилов пред SportVOX: Искам отново да стана шампион!

Публикувано в: Волейбол, Избрано, Интервю
17:20, 18 дек 2012, Автор: , Преглеждания:402

Отборът на Марек Юнион-Ивкони завърши на първо място в есенния дял на волейболната Суперлига и постигна завиден успех в най-престижния европейски клубен турнир – Шампионската лига. Главно действащо лице бе либерото Мартин Божилов. Два дни преди отложения си мач в българското първенство срещу Габрово и малко повече от седмица преди Коледа вижте какво сподели 24-годишният волейболист специално за SportVOX: 

- През настоящия сезон в Суперлигата постигнахте 8 победи от 9 мача и сте на първо място в класирането, макар и с мач по-малко. На какво отдаваш това силно представяне?

- Да, наистина представянето ни дотук е доста добро. Отдавам го на силните игри, които показахме, дори и не на 100% от възможностите ни и разбира се на мачовете от Шампионската лига, които ни помагат страшно много във вътрешното първенство.

- Освен доброто си представяне на родна земя, Марек се представи много достойно и в Шампионската лига. Завършихте на 3-то място в крайното класиране и бяхте на крачка от победата в последния си мач срещу Аркас. Какво не ви достигна?

- В началото никой не е вярваше в нас, че ще успеем дори и точка да спечелим. Е, ние опревергахме всички и взехме цели 5точки, което като за първа година е успех за нас. Бяхме най-младият отбор в лигата и петте точки и представянето ни са достойни за уважение. Колкото до мача с Аркас – мисля, че и опит, и късмет не ни достигнаха, но като цяло това може би беше най-силният ни мач дотук.

- Доволен ли си все пак от играта, която показахте в европейските турнири? Съжаляваш ли за нещо?

- Разбира се, че съм доволен, както от моята, така и от играта на моите съотборници. Раздадохме се докрай, а и всеки знае, че там е сцената за изява и там могат да те видят, за да пробиеш някъде в чужбина. Тук в България на всички им е ясно какво е положението. Аз лично не съжалявам за нищо, а само мога да бъда щастлив, че тази година успях да играя в най-силния европейски клубен турнир.

- Как ти се струва първенството през тази година? Сякаш е много по-оспорвано, мислиш ли, че родният шампионат най-после ще бъде на нивото, на което трябва да бъде, все пак сме водеща сила във волейбола.

- По-равностойно – да, но по-силно – не бих казал. Левски направиха добър отбор, Габрово също. Другите отбори са равностойни с млади момчета, което е хубаво за тях, за да може да израстват.

- Кои отбори според теб ще са основните ви конкуренти за титлата и Купата на България?

- Основни конкуренти тази година мисля, че ще са отборите на Левски и Габрово.

- Постигнахте страхотен успех с нациналния отбор въпреки всички скандали. Как успяхте да се вдигнете след този „цирк“ и след всички проблеми? Можеше ли да се преборим за медал?

- Никой не е очаквал от нас такова нещо. Всички казваха, че отборът ще се провали, но ето – сами видяхте какво стана!

-  Мислиш ли за трансфер в чужбина през следващата година? Къде би искал да играеш?

-  В момента имам договор с Марек и искам отново да стана шампион. Вече след това лято, ако има някакво предложение, ще преценим.

- Какво мислиш за новия формат на Световната лига? Попаднахме в ужасяваща група. Смяташ ли, че можем да я преодолеем?

- Тази година форматът е много интересен и много равностоен. Мисля, че ако покажем добра игра, ще можем да се представим много добре. Дано всички да са живи и здрави и да няма контузии.

- Надяваш ли се да получиш шанс за изява при конкуренцията, която има на твоя пост?

- Разбира се, че се надявам. Няма да е никак лесно, но ние затова даваме всичко от себе си на тренировките, за да играе най-добрият!

- И последно… къде ще прекараш празниците? Ще успееш ли поне малко да отдъхнеш?

- С нетърпение очаквам коледните и новогодишните празници, за да мога да си почина малко, защото този сезон беше много тежък. А новогодишните празници ще прекарам в компанията на мои приятели.

Оставете коментар

Подобни публикации