RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Матей Казийски: В момента не се чувствам готов да кажа „Да“ на националния отбор

Публикувано в: Волейбол
11:33, 18 дек 2012, Автор: , Преглеждания:128

Снимка: Sofia Photo Agency

Доскорошният национал и звезда на държавния ни тим Матей Казийски заяви, че ако види промени в БФВ веднага ще се върне в представителния ни тим. Ето какво заяви той за BGvolleyball.com по повод посещението си в България за учредяването на новото сдружение Приятели на волейбола:

- Защо реши да бъдеш един от учредителите на Приятели на волейбола?
- Не е трудно, впредвид идеята, която ще изповядва тази организация – безкористна помощ на клубовете и като цяло на волейбола у нас. Привлече ме факта, че ще се помага в различни сфери, кой с каквото може, без да се иска нищо в замяна. Наистина, това е много чиста идея и се надявам да срещне голяма подкрепа за нейното реализиране от цялото общество в България.

- Трудно ли бе да отделиш от времето си за присъствие на учредителното събрание в София?
- Не е лесно, тъй като нашата програма с Трентино (Тренто) е много натоварена. Но се получиш много удобно с гостуването в Белград (Сърбия). От там до тук не е далеч, така че това съчетание наистина бе малко късмет… Успяхме да наредим нещата така, че да можем да присъстваме, с което да покажем нашата лична заангажиронаст към сдружението.

- Как смяташ да помогнеш, финасово?
- Честно казано с много идеи. Мога да помогна също и с лично участие в някои от дейностите на сдружението.

- Конкретно?
- Засега не мога да кажа, тъй като все още се обсъждат първите проекти.

- Смяташ ли, че Приятели на волейбола ще промени нещо във волейболната ситуацията у нас?
- Наистина не знам. Първо искам да окажем конкретна помощ – финансова, материална и др. А впоследствие, надявам се, да променим виждането на хората за волейбола като цяло! Но засега всичко е в сферата на продположенията все пак.

- Веднага се заговори, че това сдружение може да прерастне в евентуална опозиция на федерацията? Твоят коментар?
- Не виждам как може да го направи. Няма такъв статут като организация. Идеята на това сдружение е съвсем друга. Тя е абсолютно насочена – за подпомагане на клубовете, или хора, които имат по-малко възможности.

- Какво е настоящото ти отношение към Българска федерация волейбол? Обиден ли си?
- Обиден? Не, не съм. Разочарован може би е по-точната дума. От начина, по който БФВ проведе последната година, която бе много важна за българския волейбол и националния отбор. Наистина съм крайно разочарован и това е една от причините да не продължа да работя съвместно с това ръководство.

- За това ли не видяхме името ти в разширения състав на националния отбор?
- За този момент не се чувствам готов да кажа „Да“ на националния отбор!

- Все пак можем ли кажем, че вратата е отворена?
- Вратата съм я оставил от много време отворена… Още от първия момент, когато избухнаха всички тези скандали. Тогава казах, че съм готов веднага да се върна, стига да има генерални промени в начина на управление на БФВ. Така че аз също се надявам да се върна!

bgvolleyball.com

Оставете коментар

Подобни публикации