RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Футболист на годината?!? Стилиян Петров, разбира се!

Публикувано в: Избрано, Коментар, Футбол България
12:00, 18 дек 2012, Автор: , Преглеждания:140

Футболната година у нас приключи. Който каквото спечелил, спечелил. Пренатоварените от календара футболисти ще се отдадат на заслужена почивка, релакс и възстановяване. Заслужиха си го. Някои от тях играха на топ ниво у нас, други пък спретнаха поредната велика европейска кампания за клубовете си и феновете. Трети направиха фурор с националната фланелка. Четвърти намериха своя чудесен креативен пристан и изстискаха най-доброто от себе си. Затова е време момчетата да спрат временно с натоварването и да си починат както психически, така и физически. Да ударят по едно коленце, да врътнат по едно фишче. За отмора и релакс.

Треньорите също е време да си вземат почивка от правенето на правилен или неправилен футбол. Стига със схеми, заучени положения и фрази. Време е за отрупани маси с вкусни мезета и „арни” питиета. Най-много някоя видеокасетка или ди-ви-ди да прегледат набързо. За да са в час, когато после искат новият „Меси” или „Роналдо” да акостират в редиците им. Уви за хората, които стоят в основата на организацията на клубовете настоящият период не е време за почивка. Напротив, тези времена са техни. Започва поредния сезон на тяхното ново шоу, изпъстрено със стар сюжет, но и с нови герои. Селекция, подготвителни лагери, правилни мениджъри, нови футболисти, стари журналистически въпроси и вяра в светлото бъдеще. Всичко това ще се върти в главите на хората, които дават пари за българския футбол.

Но, преди цялата тази шумотевица да връхлети футбола ни в зимните месеци е време да направим равносметка. У нас тя се изразява в приза „Футболист на годината”. С други думи трябва да се короняса най-добре представилият се играч с българска кръв за календарната 2012 година. Миналата година бе лесно. Имахме играч, който криво-ляво се вмести в тези изисквания. Тогава важеше максимата „сред слепци, едноокият е цар”. През настоящата обаче мракът е пълен. Теглейки чертата няма нито един футболист, който да игра на ниво и да постигна нещо сериозно през годината. Да, за четири-пет месеца ще се намерят играчи, дори и от нашето родно първенство. Но, за всичките дванадесет месеца не.

Затова ние предлагаме приза да спечели Стилиян Петров. Така и така не разполагаме с играч, който да вземе искрено този трофей. Нека поне да го дадем на футболист, който се е доказал като борец на терена, така и извън него. В момента, той играе най-важният си мач в своята кариера. Залогът от него не са трите точки или някой трофей, а животът му. На Острова го подкрепиха подобаващо. Защо не и ние да го зарадваме по празниците с уважение. Такова, каквото Стилиян Петров заслужава с показаното от него на зеления килим. Нека изберем за футболист на годината истински мъж, а не кандидатура, изпразнена от съдържание.

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации