RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Русена Сланчева пред SportVOX: Всичко във Франция е много уредено и спокойно

Публикувано в: Волейбол, Интервю
16:29, 24 дек 2012, Автор: , Преглеждания:335

Русена Сланчева е една от българските волейболистки, които играят във Франция. От този сезон посрещачът се състезава за тима от Елитната дивизия Марк Барол, а преди това изкара три години в състава на Тюл. В България Русена е играла за Академик и Славия, а освен това има един сезон в албанския Теута. Вижте какво сподели тя пред SportVOX след края на първия полусезон:

От това лято смени тима си във Франция и вече играеш за Марк Барол. Как се чувстваш в новия си отбор?

Реших да сменя отбора, защото цели три години играх за Тюл и имах нужда от промяна. В новия ми отбор условията са прекрасни и се чувствам много добре. Имаме добър треньорски щаб и страхотен колектив. Мисля, че избрах най-подходящия отбор за момента.

А защо напусна състава на Тюл? Там все пак бяхте цели пет българки.

Както вече казах, имах нужда от промяна и въпреки че в Тюл също всичко беше отлично. Като се има предвид и че бяхме пет българки, се чувствах като у дома си. Просто прецених, че е време да сменя отбора.

Какви са целите на Марк Барол за предстоящия сезон?

Днес (бел.ред – вчера) приключихме първия полусезон и в момента се намираме на пето място в класирането, което задоволява напълно целите на отбора. По принцип нашата цел е да бъдем между първите шест отбора в групата, което мисля, че е напълно възможно. Започнахме лошо сезона, защото нямахме нужното време да се сработим с момичетата, но вече всичко ще бъде наред и се надявам, че втория полусезон ще бъде много по-успешен.

А има ли други чужденки в отбора освен теб?

В отбора има още три чужденки – една унгарка, която играе на поста диагонал София Такаш; бразилка, която играе като разпределителка Мишел Дуарте и един американски център Мишел Уилямс.

Поддържаш ли връзка с други наши волейболисти във Франция?

Опитвам се да поддържам връзка с всички състезатели, които познавам тук чрез скайп и телефона. Когато имам възможност се виждам и с някои от тях, но за съжаление е доста рядко, защото играем горе-долу по едно и също време.

Вече си на 26 години, но така и не успя да дебютираш в официален мач за националния отбор на България. На какво се дължи това според теб?

Да, преди време имах възможност да дебютирам за националния отбор, но тогава предпочетох да се състезавам на плажа и това ми попречи.

През това лято отново игра плажен волейбол. Мислиш ли за нещо по сериозно или просто ти е приятно да поддържаш форма на пясъка?

Преди време бях готова да се отдам изцяло на плажния волейбол, но за това се изискват много средства, за да може целогодишно да тренираш и да се състезаваш срещу най-добрите двойки в света. Затова в момента плажния волейбол за мен остава на първо място като едно огромно удоволствие и след това една добра подготовка за през лятото.

Кариерата ти започна в Академик, а след това игра и за Славия. Мислила ли си да се връщаш обратно в България?

За момента нямам такива намерения, защото се чувствам прекрасно във Франция. Всичко тук е много уредено и спокойно, а в България положението с волейбола не е много добро. Надявам се скоро да настъпят промени и защо не някой ден отново да се върна и да играя в България.

И за финал… къде ще изкараш празниците и какво си пожелаваш за следващата година?

Тази година за празниците ще си бъда в България със семейството си и приятели. А за следващата година си пожелавам най-вече здраве.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации