RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Русия грабна победата в мъжката щафета в Оберхоф, България отново 12-а

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
19:58, 4 яну 2013, Автор: , Преглеждания:195

Отборът на Русия се представи много силно и спечели мъжката щафета на 4х7,5 км в германския зимен център Оберхоф. Квартетът на Сборная – Алексей Волков, Евгени Гараничев, Антон Шипулин и Дмитри Малишко, стигна до успеха, след като завърши с време от един час и 20,44,1 минути.

Норвегия (Л’Абе-Лунд, Бьорндален, Бьонтегаард, Свендсен) приключи на втора позиция с изоставане от 8,4 секунди, а домакините от Германия (Шемп, Лесер, Пайфер, Граф) заеха третото място, финиширайки на повече от половин минута от победителите.

България, в състав Михаил Клечоров, Мирослав Кенанов, Владимир Илиев и Красимир Анев, остана на 12-о място с пасив от четири минути и 38,6 секунди. Нашите завъртяха две наказателни обиколки и използваха общо 14 допълнителни патрона.

Сергей Семеньов с 10 от 10 изведе Украйна на първо място след първия пост, а авансът му пред Михал Шлесингър (Чехия) бе цели 18,5 секунди. Алексей Волков от Русия бе трети с изоставане от 19,3. Михаил Клечоров направи перфектен старт за България, след като използва само един допълнителен патрон на „легнал“ и предаде щафетата на осмо място с пасив от половин минута.

На втория пост легендата Оле Ейнар Бьорндален показа за пореден път голямата си класа и след великолепна работа с пушката изкачи Норвегия на първа позиция. Благодарение на Оле, „Викингите“ изградиха аванс от 25,7 секунди. Тим Бърк придвижи САЩ до втората позиция, докато Ерик Лесер изкачи домакините от Германия на трето място с пасив от 27,5 секунди. Сергей Седнев и Украйна се смъкнаха до четвърта позиция. Мирослав Кенанов използва четири допълнителни патрона и се смъкна на 11-а позиция с изоставане от две минути и 16,1 секунди.

На третия пост младият Ерленд Бьонтегаард загуби част от преднината си, но въпреки това Норвегия остана на първо място. Антон Шипулин предаде втори за Русия, а пасивът му бе само секунда и половина. Почти  веднага след това завършиха и Арнд Пайфер (Германия) и Артьом Прима (Украйна). Владимир Илиев завъртя две наказателни обиколки на „легнал“, но след това се поправи на „прав“ и успя да предаде щафетата на 12-о място с изоставане от малко повече от три минути.

В последната си стрелба Емил Хегле Свендсен използва цели три допълнителни патрона и това даде шанс на Дмитри Малишко да излезе начело в класирането с аванс от 9,3 секунди. Флориан Граф излезе трети  с изоставане от 16,4, докато Андрий Дериземля бе четвърти на повече от половин минута. Във финалния тур руснакът запази първото място, докато норвежците трябваше да се задоволят с втората позиция. Германия имаше поводи за радост, тъй като Бундестимът също се качи на почетната стълбичка. Щафетите на Украйна, САЩ и Словения допълниха шестицата.

България приключи на 12-о място, след като Красимир Анев се представи на ниво и остана на десетина секунди от Доминик Ландертингер (Австрия). По този начин „лъвовете“ завършиха 12-и и във втората щафета от началото на сезона, но показаха, че имат потенциал за топ 10, ако се предотвратят влизанията в „кошарата“.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации