RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Машината Мириам Гьоснер спечели спринта в Оберхоф

Публикувано в: Биатлон, Зимни
16:51, 5 яну 2013, Автор: , Преглеждания:171

Младата звезда на германския дамски биатлон Мириам Гьоснер спечели втората си победа през този сезон, след като триумфира драматично на спринта на 7,5 километра в Оберхоф.

Спряганата за заместник на легендата Магдалена Нойнер представителка на домакините направи две грешки в стрелбата, но въпреки това бе истинска машина по пистата и стигна до триумфа. Гьоснер завърши с време от 21,17,2 минути и изпревари само с две секунди норвежката Тора Бергер, която бе стопроцентова на огневия рубеж.

Германия имаше още един повод за радост днес, след като неостаряваща Андреа Хенкел свали и десетте си мишени, приключвайки трета с пасив от 24,1 секунди. На четири зад нея завърши Мари Дорен-Абер, а пета бе Олга Зайцева, която остана на половин минута от Гьоснер.

Ния Димитрова за пореден път бе най-добрата българка и остана на косъм от място в утрешното преследване, след като свали осем мишени и финишира на 61-а позиция с изоставане от 3,11,9 минути. Емилия Йорданова приключи с четири грешки на 77-о място, а пасивът и бе 4,18,4 минути. Десислава Стоянова завърши 79-а, след записа пет пропуска и бе по-бавна с десетина секунди от Еми. Стефани Попова се отчете с шест точни изстрела и финишира 89-а.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации