RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Илиан Евтимов пред SportVOX: В момента няма шанс да играя за България

Публикувано в: Баскетбол, България, Европа, Интервю
14:14, 7 яну 2013, Автор: , Преглеждания:390

Илиан Евтимов е един от най-добрите български баскетболисти в последните години. Крилото на френския шампион Елан Шалон даде интервю за SportVOX, в което говори за представянето на тима си в Евролигата и в местната Про А. Роденият на 28 април 1983-а година Евтимов признава, че много се е променил, след като през миналата година стана баща. Илиан има щастлив брак с журналистката Цвета Евтимова.

Не успяхте да се класирате за топ 16 на Евролигата, но все пак записахте три победи. Доволен ли си от представянето на Елан Шалон?

Не съм много доволен, защото бяхме много близко да се класираме, каквото бе целта ни. Загубихме два мача в последните три минути, след като водехме с 14 точки по време на двубоите. Победа в един от двата мача срещу Берлин щеше да е достатъчен да се класираме за топ 16.

А какво не ви стигна, за да се класирате за следващата фаза?

Може би, липсата на достатъчно късмет. Ако се класираме да играем в Евролигата и догодина, ще сме много по-готови и ще имаме много повече опит като отбор за стабилна игра на това ниво в през целия мач.

Във френската Про А в момента сте на четвърто място след 14 кръга. Ще успеете ли да защитите титлата си от миналия сезон?

Нашата цел е именно да защитим титлите от миналата година и ще се борим за това. Тази година шампионата е много по-равностоен и битката няма да е лека.

Прави впечатление, че първенството е наистина много равностойно и освен Елан Шалон още пет отбора имат по девет победи. Според теб кой ще е основният ви съперник за златните медали?

Както казах, шампионът е много равностоен и може да се очакват изненади от всеки отбор. Именно затова всяка победа е ценна.

Вече си на 29 години, а така и не успя да играеш за България. Как стоят нещата по този въпрос, има ли все пак някаква вероятност да те видим с екипа на „трикольорите“?

Не мисля, че в момента има такъв шанс.

А има ли шанс да заиграеш отново за „петлите“?

Да играя за националния отбор на Франция ще бъде чест и удоволствие за мен.

Миналата година стана татко на момченце. Чувстваш ли се по-различно като баща?

Синът ми е най-важното нещо в живота ми. Той много ме промени като човек и обичам да го наблюдавам как опознава света без да знае, че го гледам.

А накъде ще насочите малкия Александър като порасне? Баскетболист като баща си или журналист като майка си (Цвета Евтимова)?

На прощъпулника си той избра баскетболната топка без дори да погледне към другите предмети, така че неговата съдба е предначертана.

И накрая… какво ще си пожелаеш за Новата година?

Пожелавам на мен и моето семейство най-вече здраве. Очаквам, разбира се и титли.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации