RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Дани Милушев пред SportVOX: Можем да спечелим титлата в Серия А2

Публикувано в: Волейбол, Избрано, Интервю
12:39, 11 яну 2013, Автор: , Преглеждания:192

От началото на този сезон един от най-добрите български диагонали Данаил Милушев се присъедини към тима на Сора. Националният ни волейболист се представя повече от великолепно за новия си тим, който в момента заема втора позиция в италианската Серия А2 и има всички шансове за класиране в елита. Пред SportVOX Дани заяви, че в края на този месец ще има срещна с националния селекционер Камило Плачи, а освен това Милушев говори и за целите на Сора през тази кампания.

Доволен ли си от представянето на Сора до този момент?

Да, доволен съм. Мисля, че с потенциала на нашия отбор сме на една добра позиция в шампионата, но също така мисля, че имаме възможност да и да спечелим титлата в А2.

Каква е целта на отбора през този сезон? Ще атакувате ли Серия А1?

Нашият отбор е сред един от първите 5-6 тима, които ще се борят за влизане в А1. Целта на тима е да завършим сред първите четири, но ако успеем да спечелим шампионата, мисля, че всички ще бъдем доволни.

А ти как се чувстваш в тима и как точно се стигна до трансфера ти в Сора?

Чувствам се нормално в този клуб. Отборът е на едно прилично професионално ниво. Това бе една от офертите, която имах от Италия. Подписа в последния момент. Приех офертата по ред причини, едната от които беше здравословното ми състояние. Пристигнах в тима в средата на август с дискова херния и те ми помогнаха за възстановяването. Това беше една от основните причина да приема офертата на Сора.

Какъв град е Сора? Би ли ни разказал малко повече?

Сора е малко планинско градче с около 35-40 хиляди жители, където волейболът е един от основните спортове. Тук е много спокойно и приятно.

Поддържаш ли връзка с някой от другите българи в Италия?

Да, чувам се с почти всички българи в Италия, а и не само с тях.

Нека те върна малко и към България. Владимир Николов сложи край на кариерата си в националния отбор. Очакваш ли да получиш шанс за изява от Камило Плачи?

Дори и през времето когато Владо Николов е бил в отбора, аз съм получавал шансове за игра, така че не мисля, че неговото приключване на кариерата в националния отбор е шанс за мен. Вече разговарях с Камило Плачи по телефона и каза, че на 27-и януари иска да дойде и да поговорим на четири очи.

А какво мислиш за новия формат на Световната лига и как оценяваш жребия на България?

Мисля, че групата, в която сме попаднали е най-тежката, защото повечето отбори в нея са ни създавали много проблеми. Визирам Аржентина, Полша и Бразилия.

И за финал… какво си пожелаваш за следващата година?

През тази година си пожелавам здраве, късмет и много успехи в спорта.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации