RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кристоф Инерхофер триумфира на легендарната „Лауберхорн“

Публикувано в: Зимни, Ски
15:16, 19 яну 2013, Автор: , Преглеждания:137

Кристоф Инерхофер спечели класическото спускане в швейцарския зимен център Венген, след като бе най-бърз на легендарната писта „Лауберхорн“.

Италианската звезда се представи феноменално по едно от най-трудните трасета в алпийския керван и финишира с време от две минути и 29,82 секунди.

Инерхофер бе и единственият, който се смъкна под две минути и половина, след като вторият в крайното класиране Клаус Крьол приключи на 30 стотни зад победителя. Още един австриец – Ханес Райхелт, стигна до подиума, финиширайки на 76 стотни от първото място.

Канадецът Ерик Же завърши на четвърта позиция, изпреварвайки само с две стотни французина Йоан Клари. Ромед Бауман (Австрия) затвори шестицата във Венген.

Участие в днешното спускане взе и българинът Георги Георгиев, който бе последен в стартовия списък, но за съжаление не успя да финишира.

В генералното класиране няма промяна и Марсел Хиршер остава начело с 855 точки, докато отпадналият днес Аксел Лунд Свиндал е със 747. Утехата за норвежеца е, че все още води в битката за малкия кристален глобус със своите 285 пункта, докато Инерхофер вече има 233.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации