RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Германия с превъзходна победа в женската щафета в Антхолц

Публикувано в: Биатлон, Зимни
13:02, 20 яну 2013, Автор: , Преглеждания:164

снимка: foto-deubert.de

Отборът на Германия спечели щафетата 4×6км в италианския зимен център Антхолц-Антерселва, след като успя да задмине квартетите на Русия и Франция.

За Бундестима, който използва десет допълнителни патрона, днес се състезаваха Франциска Хилдебранд, Мириам Гьоснер, Надине Хорхлер и Андреа Хенкел. Германките завършиха надпреварата за един час и 13.02,1 минути. На второ място остана Русия, която изостана със 17,4 секунди след 9 допълнителни изстрела, а Франция се нареди на трета позиция с пасив от 40,9 секунди и само четири патрона в повече. България не стигна финала, но завърши на 17-о място след пет наказателни обиколки и 15 допълнителни патрони.

Състезанието започна отлично за Полша, след като Кристина Палка спечели битката при първите постове след 10 от 10. Ане Бескон предаде втора за Франция, изоставайки с 12,2 секунди от Палка, а на трето място бе щафетата на Германия, като пасивът на Франциска Хилдебранд бе 12,3 секунди. Емилия Йорданова записа отличен пост за България и след само един допълнителен патрон предаде 13-а с изоставане от 1,35,4 минути.

Магдалена Гвиздон запази първото място на Полша и след вторите постове, след като допусна само един пропуск в стрелбата си. Олга Зайцева изкачи Русия на второ място със символичния пасив от 0,4 секунди. Мириам Гьоснер записа поредното чудовищно ски-бягане и въпреки че имаше нужда от четири допълнителни изстрела, германката предаде трета с изоставане от четири секунди. Ния Димитров завъртя наказателна обиколка в „правия“ и това смъкна България на 16-о място, на четири минути от Полша.

След третия пост вече имаше нов лидер в надпреварата, след като Надине Хорхлер бе перфектна на стрелбището и изкачи Германия на върха, като авансът и бе цели 21,1 секунди. Моника Хойниш предаде втора за Полша, а на трето място бе Русия, след като Екатерина Шумилова изостана с 28,6 секунди. Десислава Стоянова влезе за три наказателни обиколки в „кошарата“ и България се срина до 19-ото място с пасив от над седем минути.

В последния пост Андреа Хенкел показа шампионския си характер и въпреки че използва четири допълнителни патрона, не сдаде първото място. Германия стигна до успеха с време от един час и 13.02,1 минути.

Олга Вилухина с добро представяне изкачи Русия на втора позиция, като Сборная остана на 17,4 секунди от Бундестима. Мари Дорен-Абер донесе място на подиума за Франция след стабилна стрелба в последния пост и пасив от 40,9 секунди от Германия.

Тора Бергер изкачи Норвегия до четвъртото място, а коравият украински отбор завърши пети. Вероника Новаковска се провали и след два наказателни рунда изпрати Полша на шестата позиция в крайното класиране.

България отново не стигна финала на надпреварата, след като бе задмината с обиколка, но все пак се отличи със 17-о място, след като в последния пост Стефани Попова завъртя един наказателен тур, но въпреки това се изкачи с две места.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации