RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Цецо Соколов: Искаме да продължим напред в Шампионската лига

Публикувано в: Волейбол
12:08, 5 фев 2013, Автор: , Преглеждания:205

През този сезон Цветан Соколов се превърна в основен играч за италианския Кунео, където играе под наем от тима на Тренто. И по ирония на съдбата именно срещу състава, воден от Радостин Стойчев, Цецо направи един от най-силните си мачове – 3:1 в Кунео преди десетина дни. В последния кръг обаче тимът му падна като гост на Пиаченца с 0-3.

- Срещу бившия ви отбор – Трентино, всичко ви се получаваше …
- Да, защото бяхме подготвили мача до най-дребния детайл и на терена се раздавахме за всяка една топка.

- В трудните моменти срещу Итас показахте страхотен характер.
- И това е най-хубавото. Мачът започна по най-добрия начин за нас. Когато изоставахме в резултата, всички се раздадохме, за да догоним съперника.

- Отборът ви показва израстване в последните мачове.
- Освен израстване показваме поведение на истински колектив. Покривахме се един друг във важните моменти и въпреки че в конкретния мач с Трентино бяхме поставени под напрежение, се справихме с високо вдигната глава.

- Колектив, в който обаче изпъкват страхотни индивидуалности.
- Всеки един състезател може да се раздаде максимално само, когато отборът е способен да се бори за всяка една топка и само когато успее да издържи в напечените ситуации.

- Треньорът Роберто Пиаца все повече ви използва на позицията център. Как се чувствате в тази зона?
- Добре, въпреки че предпочитам да играя като диагонал. Благодарение на последните мачове израствам на блокада и това ми помага да се подобрявам от тактическа гледна точка. И ако постигаме резултати с тази схема на игра, то тогава е правилно да продължаваме така.

- Бре Банка Ланути вече се бори за челните места в класирането, като именно това е реалната амбиция на този тим, така ли е наистина?
- За сега не гледаме класирането, като това важи за всички в отбора. Трябва да подобряваме играта ни неделя след неделя и да правим крачки напред. Само по този начин можем да продължим да печелим точки и да имаме доверие в силите ни.

- След някоя и друга изненада в първенството, като че ли топ отборите вече не допускат сензации.
- Редовният сезон още не е завършил. Всеки уикенд има изненади. Първо на нас се падна да правим грешни стъпки, а напоследък и Трентино и Лубе допускат поражения. Истината е, че в Серие А1 е недопустимо да се разсейваш и всеки мач трябва да се изиграе при пълна концентрация.

- В шампионската лига ще се изправите срещу Лубе на четвъртфинал. Готови ли сте за това предизвикателство?
- Надявам се да сме в оптимална спортна форма. Представянето ни в Европа е една от основните ни цели през сезона и искаме да продължим напред. Безсмислено е да правим сметки заради факта, че в реванша сме домакини, защото трябва да побеждаваме винаги. С оглед характеристиките на отборите предвиждам зрелищни мачове.

Роберто Марчелети
„Ла Република“
Превод: Ивайло Пампулов/BGVolleyball.com 

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации