RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Българките извън преследването утре, украинка спечели златото в спринта

Публикувано в: Биатлон, Зимни
18:43, 9 фев 2013, Автор: , Преглеждания:130

Олена Пидгрушна е новата световна шампионка в спринта. На Световното първенство по биатлон в Нове Место /Чехия/ украинката завърши с време 21минути 2,1секунди и с 20 чисти мишени. С това свое класиране Пидгрушна прекъсва серията от 6 поредни титли за Германия, както и „черната серия“ на украинския биатлон. Последната титла за Украйна е спечелена през 1999г. в Холменколен от великата Олена Зубрилова.

На втора позиция е водачката в класирането за Световната Купа – Тора Бергер. Тя допусна 1 пропуск в стрелбата и въпреки страхотната последна обиколка остана на 6,4 секунди зад лидерката. Освен страхотната титла на Пидгрушна, украинците имат още един повод за радост – 3-тото място на Вита Семеренко, която завърши с пасив от и очаквано без нито една грешка в стрелбата.

За съжаление българките не успяха да постигнат добър отборен резултат. Най-добре класиралата се българка е Ния Димитрова, която е на 62-0 място с 1 грешка в стрелбата и с пасив от 2минути и 28,5 секунди. Емилия Йорданова с 2 грешки и загуба от 3минути и 18,7 секунди е на 80-а позиция. Десислава Стоянова е 88-а с 4 грешки в стрелбата, а Дафинка Коева е 105-а с 5 пропуска. Така България няма да има представителка в утрешното преследване.

След 6 поредни титли за отбора на Германия, сред които три последователни на Магдалена Нойнер, в момента изглежда, че в Бундестима има сериозен проблем. Най-добре класиралата се германка е Мириам Гьоснер – 6-та позиция на 33,1секунди от лидерката. Световната шампионка в спринта от Йостерсунд 2008 Андреа Хенкел завърши на позиция с 3 грешки в стрелбата. Лош ден и за френския женски биатлон. Най-напред в класирането за „петлите“ е 22-годишната Софи Буале. Тя завърши на 13-о място на 1минута 3,6 секунди.

За разлика от надпреварата при мъжете, при жените стандартът на стрелбата бе доста по-нисък. Страхотен малшанс сполетя олимпийската шампионка – Анастасия Кузмина. След една много добра първа обиколка, на огневия рубеж словачката имаше проблем с пушката си и след 2 повалени мишени и 1 грешка се наложи да загуби около 30 секунди за пренастройване на оръжието, за да се стигне в последствие до още 2 свалени мишени и 3 от 5 в първата стрелба. Във втората си стрелба Кузмина допусна още един пропуск, но това забавяне в началото автоматично я изхвърли от борбата за медалите.

Оставете коментар

Подобни публикации