RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Страхотен Краси Анев с 11-о място, Свендсен със злато в спринта!

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
15:37, 9 фев 2013, Автор: , Преглеждания:208

Емил Хегле Свендсен е световен шампион в спринтовата дистанция в биатлона. Във втория старт от Световното първенство в Нове Место /Чехия/ норвежецът допусна само 1 грешка на огневия рубеж и с бързо ски бягане успя да се пребори за титлата, завършвайки с време 23 минути 25,1 секунди. Това е втори златен медал за Свендсен след този в смесената щафета.

На 8,1 секунди след него е водачът в Световната купа и водач в класирането за малкия кристален глобус в спринта – французинът Мартен Фуркад. Той също допусна 1 грешка в стрелбата, но по-слабото бягане го остави на втората позиция. На трето място, на 11,2 секунди от водача, е хърватинът, състезаващ се за на Словения – Яков Фак. Четвърти е кралят на биатлона – Оле Ейнар Бьорндален.

Страхотно представяне за най-добрия български биатлонист Красимир Анев. Той завърши 11-и, на 48,3 секунди от Свендсен и с отлични позиции за преследването утре. Краси бе перфектен на стрелбището и повали и 20-те мишени. Другите българи в състезанието останаха по-назад в класирането. На 43-о място, на 2 минути и 3,1 секунди зад лидера, с 3 пропуска в стрелбата е Владимир Илиев. Мирослав Кенанов завърши на 70-а позиция, с 2 пропуска, на 2 минути 52,7секунди от Свендсен, а Михаил Клечоров е 91-и с 4 пропуска в стрелбата и с изоставане от 3минути 39,2 секунди.

Поредно слабо представяне за германците. Най-преднокласиралият се германец е Ерик Лесер – 12-а позиция. Андреас Бирнбахер започна добре състезанието, но с две грешки във втората стрелба остана извън челните позиция. За Сборная най-добре се представи Дмитри Малишко, завършвайки на 5-о място без пропуски в стрелбата.

Утре от 14 часа е надпреварата в преследването. За България ще стартират Краси Анев и Владо Илиев.

Оставете коментар

Подобни публикации