RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Още една норвежка титла в биатлона! Тора Бергер спечели преследването!

Публикувано в: Биатлон, Зимни
18:02, 10 фев 2013, Автор: , Преглеждания:109

Страхотен ден за Норвегия в биатлона днес! След третия златен медал на Емил Хегле Свендсен по-рано, Тора Бергер повтори успеха на сънародника си и спечели титлата в преследването.

Бергер пресече финалната права с време 28 минути и 48,4 секунди. Норвежката допусна 3 грешки в стрелбата – една от легнал и две от прав, би въпреки това отличното и ски бягане и донесе златния медал в Нове Место.

Втора, на 18,5 секунди от лидерката и с 2 грешки в стрелбата е Кристина Палка. Това е страхотно класиране за полякинята, която показа, че се намира в много добра спортна форма.

Трета е победителката от вчера Олена Пидгрушна с пасив от 21,5 секунди и 2 пропуска в стрелбата. Четвъртата позиция е за най-добре представилата се рускиня – Олга Зайцева, която с 3 грешки, успя да загуби само 23 секунди на Бергер.

Интересен факт е, че след последната стрелба Тора Бергер, Олга Зайцева, Кристина Палка и Ан-Кристин Флатланд бяха събрани в 10 секунди, а Зайцева имаше шанс да се пребори без проблем за медал, та дори и за титлата. Падане малко преди финала, предизвикано от грешка на Флатланд попречи на Зайцева и я изхвърли извън призовата тройка.

Лош ден за бронзовата медалистка от спринта вчера Вита Семеренко. Украинката завърши на 9-о място с 4 пропуска на огневия рубеж и изоставане от 1 минута 10,9 секунди.

За сметка на това най-после германците могат поне малко да се успокоят. Андреа Хенкел направи страхотен скок от 33-то място се изкачи на 6-та позиция с 20 чисти мишени и пасив от 49,2 секунди. Другият голям скок в класирането бе направен от Екатерина Глазирина (Русия), която също с нула в стрелбата навакса 22 позиции и от 27-мо място се изкачи на 5-то.

Припомняме, че българките не взеха участие в днешния старт.

Оставете коментар

Подобни публикации