RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Трета титла за Свендсен, 19-о място за Анев

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
15:01, 10 фев 2013, Автор: , Преглеждания:104

Емил Хегле Свендсен спечели трета поредна титла на Световното първенство по биатлон в Нове Место.

Страхотен финален спринт и фотофиниш присъдиха титлата на норвежеца, а най-големият му конкурент – Мартен Фуркад, остана с трети сребърен медал и минимално изоставане от 0,1 секунда и 2 грешки в стрелбата. Свендсен направи страхотно състезание и три безгрешни стрелби, но в четвъртата се пропука и допусна един пропуск. Трети на 3,6 секунди от лидерите е руснакът Антон Шипулин с 20 чисти мишени. Четвърти е друг руснак – Дмитри Малишко, който също не допусна грешка в стрелбата.

Краси Анев записа поредното си добро класиране и приключи участието си на 19-о място с пасив от една минута и 49,2 секунди и две грешки в стрелбата. Това класиране почти сигурно му дава възможност за участие в масовия старт, който ще се проведе в последния ден на Световния шампионат. Другият българин Владимир Илиев допусна цели 5 пропуска на огневия рубеж и  завърши на 39-о място.

Състезанието започна много оспорвано. Много висок стандарт на стрелбата имаше и днес при мъжете, за разлика от вчерашния спринт при жените. Напук на високите очаквания и на многото чисти мишени, Оле Ейнар Бьорндален започна с 2 пропуска на легнал, но допусна и по 1 грешка на прав. Това остави Краля на 10-а позиция, без промяна от класирането му в спринта. Бронзовият медалист от вчера – словенецът Яков Фак се движеше с основната група до последната стрелба, където направи 1 грешка, която го остави на 6-тата позиция.

Пореден слаб старт записа тимът на Германия. Най-добре класиралият се представител на Бундестима бе Ерих Лесер, който завърши на 14-а позиция с 4 грешки в стрелбата и 1минута и 23,8 секунди изоставане от Свендсен. Симон Шемп е 18-и, а Арнд Пайфер и Андреас Бирнбахер са съответно на 21-о и 22-о място.

Оставете коментар

Подобни публикации