RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Цецо Соколов е волейболист №1 на България за 2012 година

Публикувано в: Волейбол
17:31, 11 фев 2013, Автор: , Преглеждания:789

Волейболист №1 на България за 2012 година е Цветан Соколов. Младият български национал, един от Героите на ФИВБ, е №1 на България за 2012 година и новият любимец на българските волейболни фенове, които с близо 40% от гласовете, подадени на специализирания сайт BGvolleyball.com, му присъдиха първото място в престижната анкета.

Цецо спечели почитателите на волейбола с приноса си към държавния тим, с който извоюва четвърто място на Олимпиада 2012 и четвърто място в Световна лига 2012 и стана най-добър реализатор в груповата фаза на Световната лига. Освен това, като състезател на италианския Трентино Волей (Тренто) той спечели трето място в европейската Шампионска лига, националната купа на Италия и второ място в националното първенство на Италия.

След оспорвана конкуренция с победителя, на второ място с над 31% от гласовете се нареди първенецът в първото издание за 2011 година Матей Казийски, който, също като състезател на Трентино, освен за споменатите по-горе успехи на този италиански тим, имаше основен принос и за световната клубна шампионска титла, както и за още една национална купа на Италия през 2012 година. Матей помогна много и за класирането на българския национален отбор за Олимпиада 2012.

Жестока бе конкуренцията за третото място в анкетата. За известен период в началото на гласуването тази позиция се заемаше от най-успешният плажен волейболист на България Невен Нешев. После той я отстъпи на волейболните национали Тодор Алексиев и Георги Братоев, които приключиха с почти еднакъв актив. В крайна сметка третото място е за Жоро Братоев, който получи с 18 гласа повече от Тошко Алексиев – близо 9% от общия вот. През 2012 година плеймейкърът на националния отбор и на Левски Волей (София) спечели четвърто място на Олимпиада 2012 с индивидуална награда за Най-добър разпределител, както и четвърто място в Световна лига 2012 с индивидуална награда за Най-добър разпределител. Освен това, с Левски той извоюва Купа България с индивидуални награди за Най-полезен състезател и за Най-добър разпределител и бе избран от BGvolleyball.com за разпределител на Идеалния отбор на Суперлигата за сезон 2011 – 2012. Жоро бе победител и в анкетата на BGvolleyball.com и Пресклуб България за Волейболист на месец март.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации