RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Австрия с първо злато на Световното в Шладминг

Публикувано в: Зимни, Ски
21:25, 12 фев 2013, Автор: , Преглеждания:69

Великолепното представяне на Марсел Хиршер и квартетът на Австрия донесе първо злато на домакините на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Шладминг след успех над Швеция във финала на отборния слалом.

В битката за световната титла домакините бяха категорични и победиха скандинавците с 3-1. Никол Хосп взе първия сблъсък, след като се възползва от грешка на Мария Питлае – Холмер. Марсел Хиршер и Матиас Харгин започнаха равностойно, но австриецът показа голямата си класа към средата и отново с изключително бързо време затвърди превъзходството си, за да удвои аванса на своя тим.

Михаела Кирхгасер и Фрида Хансдотер се впуснаха в решителната битка, като шведката направи ключова грешка, която позволи на Кирхгасер да спечели убедително и да донесе първото злато на Австрия от Световното първенство! Андре Мирер и Филип Шьоргхофер излязоха в битката за престиж, като невнимание на австриеца предизвика неговото отпадане и това на съперника му. За протокола беше присъден един успех на Швеция, като крайният резултат стана 3:1 в полза на Австрия.

Бронзовото отличие отиде на сметката на германския отбор, който надви Канада драматично след сумиране на времето. Лена Дюр и Фриц Допфер записаха победи за Бундестима, а Майкъл Яник и Ерин Миелзински за „кленовите листа“. В крайна сметка Германия стигна до бронза чрез по-добро общо време от стартовете.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации