RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Феноменална Тора Бергер грабна още едно злато в Нове Место, Ния Димитрова 37-а

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
20:12, 13 фев 2013, Автор: , Преглеждания:238

снимка: ИБУ

Тора Бергер за пореден път доказа, че в момента е най-добрата биатлонистка в света, след като спечели по категоричен начин световната титла в индивидуалния старт на 15 километра в чешкия зимен център Нове Место, след като записа 20 от 20. Германката Андреа Хенкел грабна сребърния медал, а Валя Семеренко донесе бронза за Украйна.

Норвежката Бергер спечели трети златен медал, след като завърши днешната надпревара с 20 точни изстрела и време от 44,52,5 минути. Преди това Тора бе взела световните титли в смесената щафета и преследването. Скандинавката не остави никакви съмнения в превъзходството си, след като изпревари с цели 52,7 секунди завършилата на второ място Андреа Хенкел. Симпатичната германка също свали всички 20 мишени, но трябваше да се задоволи със сребърния медал.

Валя Семеренко донесе още едно отличие за Украйна, след като приключи на трета позиция със само един пропуск на огневия рубеж. Тя остана на една минута и 42,5 секунди от Бергер. Анастасия Кузмина финишира четвърта с две грешки и изоставане от минута и 55 секунди. Семейство Семеренко имаше още един повод за радост, след като Вита завърши пета, а шестицата бе затворена от рускинята Олга Зайцева.

Най-добрата българка – Ния Димитрова, записа най-добрия старт в кариерата си при жените, след като свали цели 19 мишени и пропусна веднъж при втория „легнал“. Младата ни надежда финишира в зоната на точките, приключвайки на 37-о място с пасив от шест минути. Четирите пункта, които Ния спечели са и първи за България при дамите през този сезон.

Емилия Йорданова зае 60-а позиция с три грешки и изоставане от 8,38,3 минути. Стефани Попова, която вчера навърши 20 години, се отличи с шест неточни изстрела и се нареди 91-а, а Десислава Стоянова нямаше ден и след цели 13 пропуска завърши на 108-о място.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации