RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Световна титла за Мартен Фуркад в индивидуалния старт, Краси Анев 37-и!

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
20:13, 14 фев 2013, Автор: , Преглеждания:101

След 3 сребърни медала – днес е денят на Франция или по-скоро денят на Мартен Фуркад. В състезанието на 20 км. индивидуално на Световното първенство в Нове Место /Чехия/ французинът спечели 5-та световна титла след 3 златни медала в Руполдинг през миналата година и един в Ханти-Мансийск през 2011.

Фуркад допусна само 1 грешка в стрелбата и финишира с време 49 минути 43 секунди. На втора позиция, на 23,5 секунди от победителя, е американецът Тим Бърк, който също е допуснал 1 пропуск в стрелбата. Това е звезден ден, както за американския биатлон, така и за нисичката германка Андреа Хенкел, която от доста време е партньорка на Бърк и в живота. Бронзовият медал отива в сметката на Фредрик Линдстрьом от Швеция. Линдстрьом допусна 1 пропуск на огневия рубеж и завърши с пасив от 33,7 секунди.

Най-вероятно Франция ще вземе приза в купата по нации, тъй като след многомесечно отсъствие на Симон Фуркад сред най-добрите, днес завърши на 6-а позиция, с 1 грешка в стрелбата и на 1 минута 18,4 секунди от брат си – шампионът Мартен Фуркад.

За българите отново най-добър бе Красимир Анев, който завърши на 36-а позиция. Той пресече финалната права с изоставане от 4 минути 10,2 секунди и изненадващите 4 пропуска в стрелбата. Владимир Илиев се отказа след третата стрелба, след като беше допуснал 4 грешки в стрелбата до момента. Припомняме, че Илиев имаше леко заболяване преди началото на Световното първенство, а българските треньори явно са предпочели да го запазят за щафетата. Мирослав Кенанов завърши на 78-а позиция с 3 грешки и пасив от 8 минути 14,1 секунди, а Михаил Клечоров остана 80-и с 4 пропуска и изоставане от 8 минути 16 секунди.

Основният конкурент на Мартен Фуркад през изминалата седмица и трикратен световен шампион от този шампионат – Емил Хегле Свендсен пропусна старта поради заболяване, а норвежкият щаб предпочете да го съхрани за мъжката щафета, която е в събота от 16,15часа.

Интересно е, че в първите десет биатлонисти няма представител на Сборная. Най-добре представилият се руснак е Алексей Волков, с две грешки в стрелбата и загуба от 2минути 18,9секунди. Кралят на биатлона – Оле Ейнар Бьорндален отново с неубедително класиране. Норвежецът остана 22-и с пасив от 3минути 19,1 секунди и 3 грешки в стрелбата. Най-добрият германец днес бе Анди Бирнбахер, който е с изоставане от 1 минута 36,6 секунди, 2 пропуска в стрелбата остана на 7 позиция. Интересно е, че днес като цяло денят бе добър за американци и канадци. В най-добрите 30 състезатели и американците, и канадците имат по 3ма представители.

 

 

Оставете коментар

Подобни публикации