RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ботев призова УЕФА да разследва мача със Слован Либерец

Публикувано в: Ботев Пловдив, Футбол България
07:49, 15 фев 2013, Автор: , Преглеждания:29

Ръководството на Ботев (Пловдив) реагира на появилите се информации за разследване на приятелската среща със Слован (Либерец).

Клубът изпрати писмо до редакцията на италианския вестник Гадзета дело спорт“, който е първоизточник на информацията. Копие от писмото е пуснато още до централата на УЕФА и БФС:

Уважаеми Господа,

От публикуваната в броя на вашия авторитетен вестник от 13/02/2013 г. информация разбрахме, че УЕФА възнамерява да започне разследване на приятелската среща „Слован“ – „Ботев“ – Пловдив, завършила при резултат 7:1, поради съмнения за включването й в „черно тото“. Подобна стъпка е само в интерес на футбола и ние я приветстваме, но ни стана неприятно от твърдението, че мачът е уговорен от двата отбора с цел облагодетелстване на неизвестни лица от залагания.

В тази връзка, от името на ръководството на „Ботев“ – Пловдив и на неговите състезатели, категорично заявяваме, че клубът ни винаги е отхвърлял подобни непочтени манипулации и не би си позволил никога да почерни името си с участие в тях. Ето защо, призоваваме УЕФА да започне незабавно разследване на срещата, тъй като сме сигурни, че то ще разсее и най-малките съмнения за участие на отбора ни в някаква договорка. Молим ви за съдействие пред УЕФА в тази посока, като сме сигурни, че след установяването на истината ще й дадете трибуна от страниците на вашия вестник, за да остане името на „Ботев“ – Пловдив неопетнено.

Искаме да изразим възхищението си от вашата благородна работа за извисяването на спорта и футбола не само в Италия, но и по света. Осмеляваме се също така да поканим ваши журналисти да ни гостуват и да разкажат за нелеката действителност, в която все пак оцеляваме, разчитайки най-вече на любовта си към любимата игра!

С най-искрени пожелания за още много успехи в благородната ви дейност,

ПФК БОТЕВ АД

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации