RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Влади Зографски с историческо представяне на ски-полетите в Оберстдорф

Публикувано в: Зимни, Ски
19:51, 16 фев 2013, Автор: , Преглеждания:241

Владимир Зографски записа историческо представяне на Световната купа в германския зимен център Оберстдорф, след като завърши на 12-о място в състезанието по ски-полети. По този начин Влади регистрира най-добро представяне на българин в тази дисциплина в историята.

Самоковецът направи страхотен първи скок, записвайки 204,0 метра и по този начин изравни националния рекорд на България, който бе поставен от самия него в пробния опит по-рано днес. Зографски бе на девето място след първия кръг със 196,8 точки.

Във втория си скок Влади отново бе над 200 метра, скачайки 200,5 и завърши на 12-а позиция в крайното класиране с актив от 389,7 пункта. За българина това бе дебют в ски-полетите, а с представянето си той даде заявка, че може да бъде фактор в следващите години.

До втора победа в своята кариера стигна германецът Рихард Фрайтаг, който приключи 409,8 точки и изпревари само с 0,3 пункта завършилия на второ място норвежец Андреас Стярнен. Лидерът в Световната купа – Грегор Шлийренцауер (Австрия) финишира трети с 409 точки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации