RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

17-годишна американка грабна световната титла в слалома

Публикувано в: Зимни, Ски
15:47, 16 фев 2013, Автор: , Преглеждания:72

17-годишната Микаела Шифрин спечели световната титла в слалома, след като триумфира на първенството на планетата в австрийския зимен център Шладминг.

Красивата американска тийнейджърка бе на трето място след първия манш, но във втория бе по-бърза от съперничките си за златото и успя да грабне титлата с общо време от една минута и 39,85 секунди. По този начин Шифрин донесе първи златен медал на САЩ при дамите, а освен това се превърна в третата най-млада шампионка в историята на световните първенства.

Михаела Кирхгасер взриви трибуните в Шладминг, след като успя да се изкачи от шесто до второ място, за да донесе сребърен медал на домакините. 27-годишната австрийка остана на 22 стотни от победителката. Лидерката след първия манш – Фрида Хансдотер, бе едва 12-а във втория, но въпреки това грабна бронзовото отличие. Скиорката от Швеция изостана с 26 стотни от Шифрин.

Таня Путиайнен (Финландия) приключи на четвърто място след много слаб втори манш, а Тина Мазе (Словения) финишира пета. Мария Питлае-Холмнер (Швеция) бе най-бърза във второто спускане и съумя да се изкачи до шестата позиция.

Българката Мария Киркова, която бе на 50-о място след първия манш, завърши 46-а, след като изостана с 12,91 секунди от шампионката.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации