RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кумчев и Методиев са носители на поясите „Дан Колов“ и „Никола Петров“

Публикувано в: Борба
23:23, 17 фев 2013, Автор: , Преглеждания:74

Димитър Кумчев е носителят на златния пояс „Дан Колов“ в 51-то издание на едноименния турнир по свободна борба в Пловдив.

На финала в кат. до 120 кг бронзовият медалист от Евро 2010 надделя с 2:0 части (2:0, 4:0) срещу монголеца Золбо Натаксурен.

Носител на трофея „Никола Петров“ в класическата борба стана Владислав Методиев, който в първия ден на надпреварата спечели златото при 96-килограмовите. Финалът така и не завърши в категорията, след като националът ни бе ударен от турския си съперник и се оттегли със счупен нос.

Още една титли и два сребърни медала спечелиха националите ни в в последния ден на „Дан Колов“ и „Никола Петров“

Владимир Дубов победи севернокорееца Рион Хак Хванг в най-интересния финал от последния ден на надпреварата. Натурализираният у нас украинец се наложи с 2:0 части (3:1, 6:0) в кат. до 60 кг на свободния стил.

При най-леките до 55 кг на класическия стил Александър Костадинов загуби драматично от молдовеца Виктор Чиобану – 1:2 части (0:1, 1:0, 0:3), след като на два пъти пропусна да хвърли съперника от добър захват в партер.

Поражение на финала пртърпя и Десислава Кънчева (48) – туш срещу световната и европейска шампионка за девойки Надежда Фьодорова (Русия).

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации