RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Работилница за шампиони в Сливен коват Краси Костов и Димитър Митев

Публикувано в: Коментар, Лека Атлетика
12:41, 18 фев 2013, Автор: , Преглеждания:751

В средата на миналата година успях да се запозная с постиженията на първия български атлет успял да финишира в едно от най-тежките състезания в света на триатлона – „Iron Man“. Също така станах близък и с неговия мениджър Димитър Митев. В настоящия материал г-н Митев ще ни запознае с тяхното дело и визия за бъдещето. Написаното от него по-долу ни вдъхва увереност, че в България нещата освен по стандартния начин вече стават и по по-различен, по-добър и по-продуктивен път.

В условията на икономическа, духовна и мотивационна криза все още се намират хора които да мечтаят! Мечтите са безплатни а в същото време са едно от най-големите богатства на човек! Историческата ни памет и хората превърнали се в пример и емблема на града ни са онова наше наследство което ни води и в бъдещето! Двама наши съвременници и днес напомнят на обществото ни, че Сливен е град в който продължават да се раждат и Живеят победители!

Историята на Димитър Митев и Красимир Костов е поредното доказателство за това, че във вените ни тече кръвта на борбата и волята за успех! За да могат децата ни да пораснат готови за предизвикателството живот двамата наши съграждани не спират да правят чудеса.

Заели сме се да дадем своя личен пример и да помогнем на всеки който открива себе си чрез спорта, здравословния начин на живот и се отнася с любов към тялото и духа си. Искаме да са пълни спортните зали, стадионите, пистите и басейните а не само заведенията, компютърните клубове и дискотеките. Учредихме този клуб в който обичащите спорта да намерят своя втори дом и за да стане една работилница за таланти където да се кове желязната воля на бъдещите ни шампиони споделя мотора на проекта и апостолски заредения с решителност  Димитър Митев!

Успехите на почетния гражданин на нашия град и познатия по целия свят Красимир Костов са провокатор за идеята един ден по неговите стъпки да тръгнат и децата на Сливен. Преминал в битки живота на Краси го прави това което е той днес. С невероятните си постижения в тратлона и десетките поставени рекорди са най-малкото основание за мисията му и в бъдеще!

Искам децата да изправят походката си, вдигнат високо глава и да погледнат към света с усмивка, заредени с амбиции да го покоряват споделя фитнес инструктора Красимир Костов.

”СК по триатлон Красимир Костов” е учреден в края на 2010 година в гр. Сливен. A от Януари 2013 се председателства и менижира от специалиста по маркетинг и човешки ресурси Димитър Митев който е личен мениджър и ПР на триатлониста. С неговата помощ и благодарение на вярата му през 2012 год. за България и за град Сливен се заговори с респект след като направи почти невъзможното  Краси да се завърне в големия спорт и да запише две участия в световния форум IRONMAN в Регенсбург Германия и Калмар Швеция. Учреденият спортен клуб по триатлон обединява клубовете по спортно, туристическо, планинско и маратонско колоездене, както и по плуване, лека атлетика, лечебна гимнастика, аеробика.
Целта е да се даде възможност на повече желаещи да спортуват било то професионално или просто от любов към спорта, природата и свободното прекарано в грижа за здравето, духа и тялото време. Като се започне от децата и се стигне до ветераните.

В клуба няма да има възрастово ограничение. Заниманията ще са насочени, както за масов спорт, спорт в свободното време така и за спортно майсторство. Въпреки крехката си възраст, клубът се радва на завидна посещаемост и има много съмишленици. Засега подкрепата е от 150 – 200 малки и големи спортисти.
“Радостно е, че все повече се увеличават желаещите да спортуват.
Красимир Костов е роден в България и по-точно в Сливен на 22 Март 1959г. Още на 4 годишна възраст, след като преплува р. Тунджа под вода Краси загатва за своите неограничени възможности – на тялото и най-вече на духа! От тогава не спира да доказва силата на вярата и тази на характера си. Спортът няма име…..

Краси плува, играе футбол и променя смисъла на понятието разстояние и време преодолявайки ги с бягане или на велосипеда. Супер триатлона е дисциплинa родила се благодарение на непримиримия му стрeмеж към борбата с времето и пространството!

Днес във фитнес център “Проксима” и басейна в 11-то СОУ се провеждат ежедневни занимания с подрастващите. Краси се грижи за физическата кондиция на много състезатели и от други спортове и клубове. Под негово наставничество имаме представител и на летните олимпийски игри в Лондон а по родните футболни терени и зад граница редица футболисти дължат добрата си спортна форма на школуването при него!

 Успехите на младия Никола Митев в тениса не биха били факт без часовете прекарани във фитнес залата! Отборът по планинско и екстремно колоездене към клуба по триатлон със своя състезаващ се треньор Добри Добрев е основен и неизменен фактор по трасетата в страната! Най-високото стъпало и златното отличие са печелили вече Добри Добрев мл. до 10 години, Димитър Колев до 14 и Добри Добрев ст. републикански шампион за 2011г. в категорията 30 +!

Тази сравнително млада за България дисциплина набира бързо скорост и се радва на все по-голяма популярност и интерес! Заредени с ентусиазъм и мотивирани от вече постигнатите успехи екстремните ни велосипедисти участват не само в тренировъчния и състезателен процес но вземат и дейно участие в подпомагането по организацията и подготовката на трасетата за самите състезания!

Настоящата спортна година е богата на събития Австрия и Швейцария са следващите форуми на която Красимир Костов и Димитър Митев са решени да развеят българския флаг а пред младите ни спортисти предизвикателствата са десетки. Отборът по планинско колоездене е с претрупан календар в който не липсват и международни участия, а по наша инициатива град Сливен ще бъде домакин на две надпревари при най-малките от 10 до 16 годишна възраст! Малките плувци ще мерят сили помежду си и в конкуренцията на другите клубове развиващи плуване в града.

 Посланието ни е отправено към цялата общественост, институциите и бизнеса в града. Нека не затваряме очи пред съпричастността и социалната си отговорност. Успехи се постигат с отношение и участие в начинанията. Само така можем да сме част от тях а не просто зрители убеден е Димитър Митев!  

Нищо на този свят не е случайно и не идва само! За да могат да осъществяват мечтите си и да подхранват вярата си младите хора днес се нуждаят от стимул и мотивация, но най-вече като при всяко нещо и при всеки човек най-важна е подкрепата!

А към българския спорт тя е привилегия за всяка бизнес компания, институция и организация с корпоративна социална отговорност. Грижата за доброто на обществото, в което живеем и подкрепата ни към подобни начинания, е не просто пожелателна. Ценностите и принципите ни в днешно време задължават активна социална отговорност.

Най-скъпия ресурс на тази планета човешкия фактор и потенциал не бива да бъде похабяван от бездействие, а обгрижван! Едва тогава можем да разчитаме на това той да се развива и да носи плодове! Всички други наши действия и оправдания ще са предпоставка за това да губим всеки ден онова което имаме безвъзвратно!

Ние сме тук и ни има! Горди сме с наследството ни оставено от нашите предци. Родени сме в град с история и сме решени да оставим в нея и нашета следа. Вървим по примера и пътя на успеха и ще се борим с всички сили във всяка битка за да превърнем в реалност детската мечта!

 

СПОРТЕН КЛУБ ПО ТРИАТЛОН КРАСИМИР КОСТОВ ГР. СЛИВЕН

Фитнес център „Проксима”

Ул. Димитър Добрович – 8

Тел: 0899 84 52 88

Email:sc_krasik@email.bg

www.mcmitashki.wordpress.com

Оставете коментар

Автор

Димитър Шопов

Подобни публикации