RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Цецо Соколов: Да се върна в Тренто за мен ще бъде един много голям плюс

Публикувано в: Волейбол
11:22, 20 фев 2013, Автор: , Преглеждания:260

„Не се чувствам като звезда. Това признание ще ме накара да работя много повече и да се осъвършенствам още” , заяви за Гонг националът Цветан Соколов, след като научи, че печели отличието „Златната волейболна топка 2012″ за най-добър диагонал на най-големия волейболен сайт в света volleyball.it.

„Много съм щастлив от това, което се случва. Ще бъде честен, че въобще не го очаквах. Особено като на финала бях изправен срещу Игор Омръчен, който е от много висока класа. Искам да кажа „Благодаря на феновете!” и се надявам, че напред ще ги радвам с играта си. Гласуването на хората означава, че те имат големи очаквания от мен и се надявам да не ги подвеждам”, коментира още признанието си той.

Българинът има 877 точки и перфектни оценки от специалистите на Апенините, Соколов скромно коментира с думите:

„Не бих казал, че правя много хубави мачове защото ми е трудно да играя на два поста. Да играя като диагонал и център ме бърка, трябва да мисля едновременно за две неща. Цял живот съм играл диагонал, а ако ме бяха сложили да играя посрещач, щеше да ми е по-лесно. В момента ми е много трудно, но дано помагам на отбора ни да побеждава. Няма да играя център в националния! 3-4 месеца ми стигат за играта в центъра. Предпочитам да си играя диагонал.“

Наскоро Цецо се видя с националния селекционер на „Лъвовете“ Камило Плачи, ето какво разказа той за срещата си с него:

„С Камило Плачи си говорихме за лятото и очакванията му за отбора, че ще има много нови момчета. Той каза, че това лято ще е много важно за нас, че ще трябва да работим на 100%, че ще трябва да се раздадем напълно, за да направим това, което хората очакват от нас – да побеждаваме! И аз като всеки един спортист се целя във върха и имам високи цели. Нядавам се това лято да направим нещо голямо. Не трябва да забравяме, че този година е различна, че отборът е променен, че трябва да започнем да работим на ново”.

Относно бъдещето си Соколов заяви, че с удоволствие би се върнал в Тренто:

„Имам още 3 години договор с Тренто, не съм гледал никакви други оферти. За мен е много важно да остана в Италия още 2-3 години и да се науча на качествен волейбол. Тренто е в Топ 3 на света и за мен ще бъде голямо удоволствие да играя в отбора на Тренто със съотборници като Матей и Хуанторена. Да се върна в Тренто за мен ще бъде един много голям плюс.” , завърши Цветан Соколов.

Източник: Гонг

Оставете коментар

Автор

Зорница Георгиева

Подобни публикации