RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

България остана четвърта на смесената щафета в Банско

Публикувано в: Биатлон, Зимни
12:51, 25 фев 2013, Автор: , Преглеждания:58

Отборът на България остана на четвърто място в смесената щафета при девойките и младежите на Европейското първенство по биатлон в Банско.

Нашите, които бяха в състав Ния Димитрова, Десислава Стоянова, Антон Синапов и Димитър Герджиков, приключиха четвърти с два наказателни рунда и 14 допълнителни патрона. Пасивът на България от първото място бе две минути и половина.

Ния започна отлично надпреварата и след първия пост изоставаше само с 0,5 секунди от първата позиция. Деси не издържа на втория пост и завъртя две обиколки в „кошарата“ и това намали шансове ни за медал. Все пак, Тони и Митко с добра стрелба изкачиха България до четвъртото място.

До златните медали стигна квартетът на Франция – Ане Шьовалие, Флориан Парис, Матьо Льогран, Куентен Фийьон Мейе, който финишира с време от един час и 15,40,4 минути, след като записа един наказателен рунд и 10 допълнителни изстрела. Русия остана на второ място, след като Тимур Макамбетов загуби финалния спринт срещу Фийьон Мейе и изостана на 0,1 секунди. Бронзът бе взет от тима на Украйна.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации