RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Мишо Венков: Имаше доста удари под кръста срещу ЦСКА през есента

Публикувано в: Футбол България, ЦСКА
09:38, 27 фев 2013, Автор: , Преглеждания:53

Левият защитник на ЦСКА Михаил Венков смята, че срещу отбора е имало доста удари под кръста през есента и това е причината за четвъртото място в класирането, пише „Тема спорт“.

„Имаше доста удари под кръста срещу ЦСКА през есента. Първите пет кръга бяха спрени картотеките на доста футболисти, а оттам имаше и пробойни в състава. След това дойде и проблемът с Мишел Платини. Според мен напълно безсмислено той нямаше право да играе толкова време. Това влияеше на нас, футболистите, и се стигна дотам, че заради този проблем с картотеките загубихме доста точки и се намираме на това незавидно място“, каза пред изданието Венков.

„В момента обаче имаме много добър отбор, дори най-добрият в България. Удари срещу нас по всяко време може да има. Силно се надявам да не ги виждаме оттук нататък и да има феърплей в първенството. Всичко да бъде честно и колегиално. Не съм обиден на никого в Литекс. Просто с Гриша Ганчев седнахме и решихме да се разделим. Не е имало никакви рами“, добави защитникът на ЦСКА.

Вчера ЦСКА се хвърли в нова битка във футболните среди. Този път срещу турският Мерсин. Бившият клуб на Спас Делев е потънал в огромни дългове и към „червените“, и към футболиста, но се опитва да извива ръце. Турците имат да дават колосалните 1.6 млн. евро като обезщетение и неизплатени заплати на дребосъка от село Ключ. Отделно имат да дават около половин милион евро на клуба за трансфера.

Досега Мерсин е изплатил само 200 хил. евро на столичния гранд за сделката от миналата зима. Останалите траншове отдавна са забавени и затова ЦСКА заведе дело във ФИФА. Турците обаче все още държат жълтата карта на Делев. Те нарочно я бавят и се надяват по този начин да накарат или „червените“, или футболиста да намалят претенциите си към тях.

ЦСКА също е в цайтнот. Мерсин се е запътил усилено към втория ешелон на турския футбол. Изпадане със сигурност би означавало неплатежоспособност на клуба. Дори и заради дълга към „червените“ Мерсин да остане без професионален лиценз, не се вижда как родният клуб ще си вземе парите за трансфера, а Делев – за неустойки и заплати. Със сигурност битката ще продължи, но и на двете страни може да се наложи да правят отстъпки.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации